Το Happy Traveller ταξιδεύει στη Ρίγα, τη μεγαλύτερη πόλη των χωρών της Βαλτικής.

Ο Ευτύχης στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια της Ρίγας
Ο Ευτύχης στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια της Ρίγας

Η περιπέτεια ξεκινά στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, με στις ιστορικές γέφυρες. Ο Ευτύχης ανεβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι και εξερευνά τη Ρίγα με τον πιο fun τρόπο! Μας πηγαίνει την εθνική βιβλιοθήκη της Λετονίας ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο κτίριο. Στη συνέχεια, μας πηγαίνει μέχρι τη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων της Ευρώπης, όπου δοκιμάζει τοπικές γεύσεις.

Έπειτα, ο δρόμος οδηγεί στην εθνική όπερα, στο μνημείο της ελευθερίας και φυσικά στο ιστορικό κέντρο. Εκεί θα μας δείξει τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα μεσαιωνικά κτίρια και εμβληματικά σημεία όπως το σπίτι των Μαυροκεφαλών, το δημαρχείο και το ναό του αγίου Πέτρου. Από εκεί ο Ευτύχης ανεβαίνει στο παρατηρητήριο για να απολαύσει την ωραιότερη θέα της Ρίγας.

Το βράδυ, η πόλη φωτίζεται μαγικά. Ο Ευτύχης περπατά στα φωτισμένα δρομάκια και απολαμβάνει δείπνο σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Ρίγας. Το επόμενο πρωινό, επιστρέφει στην παλιά πόλη και επισκέπτεται την πλατεία του καθεδρικού ναού, το κάστρο της Ρίγας (όπου στεγάζεται και το προεδρικό μέγαρο) και το κοινοβούλιο της Λετονίας.

Σ΄αυτό το επεισόδιο θα δούμε ακόμη τον πύργο της Πυρίτιδας, τα τείχη της παλιάς οχύρωσης, και ο Ευτύχης θα δοκιμάσει τοπικό πρωινό με πίτα από ρουμπάρμπ και κρεμώδες τυρί. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια βαρκάδα στο κανάλι και το ποτάμι της Ρίγας, επίσκεψη στον εντυπωσιακό Ορθόδοξο ναό και φαγητό στο πιο γνωστό self service εστιατόριο της πόλης.

Το επεισόδιο κλείνει με τον Ευτύχη να πηγαίνει στο γήπεδο για να δει αγώνα της Εθνικής μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ 2025.

Ένα ταξίδι στην κομψή πρωτεύουσα της Βαλτικής, όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Το Happy Traveller στη Ρίγα της Λετονίας έπαιξε την ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11 στις 16:30, στον ΣΚΑΪ. Αν δεν το είδες ή θέλεις να το ξαναδεις, τσέκαρε εδώ.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο Happy Traveller στη Ρίγα;

Στο επεισόδιο της Ρίγας θα δούμε όλα τα παρακάτω: Ποταμός Νταουγκάβα, εθνική βιβλιοθήκη της Λετονίας, κεντρική αγορά τροφίμων της Ρίγας, εθνική όπερα, μνημείο της Ελευθερίας, ιστορικό κέντρο, σπίτι των Μαυροκεφαλών, δημαρχείο, ναός του Αγίου Πέτρου, παρατηρητήριο, πλατεία του καθεδρικού ναού, κάστρο της Ρίγας, προεδρικό μέγαρο, κοινοβούλιο, πύργος της Πυρίτιδας, παλιά τείχη, Ορθόδοξος ναός, βαρκάδα στο κανάλι, και αγώνας μπάσκετ της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ 2025.


Κάνε μας Follow & Like στα Social Media μας για να βλέπεις ακόμη περισσότερα ταξίδια:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΡΙΓΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here