Η Λετονία είναι μια χώρα γεμάτη, από όλες τις απόψεις. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να λείψουν και οι δραστηριότητες από ένα ολοκληρωμένο ταξίδι σε αυτήν.

Εμείς ταξιδέψαμε, επιλέξαμε και κάναμε τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και παίξαμε και πάλι σαν παιδιά! Σημείωσε και ξεκίνα να οργανώνεις το ταξίδι σου!

1. BOBSLEIGH

Πίστα Bobsleigh
Πίστα Bobsleigh

Το Bobsleigh είναι ένα χειμερινό άθλημα στο οποίο οι αθλητές μπαίνουν  σε ένα όχημα – έλκηθρο και κάνουν συγκεκριμένες διαδρομές. Διάφοροι τύποι οχημάτων έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα χρόνια του αθλήματος. Το Bobsleigh είναι πλέον ολυμπιακό άθλημα. Το όνομα του αθλήματος προέρχεται από τη δράση κάποιων από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με αυτό, να κουνηθούν μέσα στα έλκηθρα τους για να αυξήσουν την ταχύτητα.

Το Bobsleigh μοιάζει εξαιρετικά σαν Φόρμουλα ένα στον πάγο. Βέβαια στην Σιγκούλντα της Λετονίας που κάναμε εμείς, δεν είχε πάγο και λογικά δεν βάζουν για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι ταχύτητες που πιάνει το όχημα είναι πολύ μεγάλες και σίγουρα ο πάγος από κάτω θα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Οι αθλητές του Bobsleigh όμως είναι συνηθισμένοι και τα πάνε μια χαρά!

Κόστος: Μια βόλτα Bobsleigh κοστίζει -ανάλογα την εποχή- από 87-45 ευρώ έκαστος.

2. ZERGLIS ZIP LINE

Zerglis zip line, Letonia
Zerglis zip line, Letonia

Το Zerglis Zip Line βρίσκεται και αυτό στην Σιγκούλντα. Είναι ένα μοναδικό στο είδος του ζιπ λάιν. Η διαδρομή zipline βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής του τελεφερίκ και ακριβώς αυτή είναι και η μεγάλη του ιδιαιτερότητα. Βλέπεις την κοιλάδα Gauja σε μια πτήση 55 μέτρων που σου κόβει την ανάσα με ταχύτητες έως και 60 km / h. Ο δημιουργός του Zerglis είναι η ομάδα Bungee Sigulda, που δραστηριοποιείται στον τομέα των εξτρίμ σπορ για πάνω από 25 χρόνια. Μάλιστα από το τελεφερίκ μπορείς να κάνεις και bungee jumping.

Κόστος:

-Zipline run για ένα άτομο 55 Ευρώ
-Zipline tandem για δύο άτομα 95 Ευρώ

3. TARZAN PARK

Tarzan Park
Tarzan Park

Το Τάρζαν Πάρκ είναι ένα από τα πάρκα που είναι ιδανικά για μικρούς και για μεγάλους. Έχει πολλών ειδών δραστηριότητες και σίγουρα θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Τραμπολίνα, ζιπ λάιν, τρενάκια και διάφορα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Εμείς επισκεφθήκαμε το πάρκο και περάσαμε υπέροχα!

Κόστος: Από 26-36 ευρώ το άτομο ανάλογα αν θα πάρεις το μικρό ή το μεγάλο πακέτο.

Χρήσιμα Links:
Bobsleigh
Zip Line Zerglis
Tarzan Park

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here