Όπως συμβαίνει με όλες τις βόρειες χώρες, η Λετονία είναι ήσυχη και συγκρατημένη. Βέβαια αυτό δεν την εμποδίζει να είναι ενδιαφέρουσα και εκρηκτική όσο περισσότερο τη γνωρίζεις. Και πιθανότητα αυτή είναι και η μαγεία αυτής της χώρας.

created by dji camera
Πανοραμική θέα από το Ναό του Αγίου Πέτρου

Χώρα: Λετονία
Πρωτεύουσα: Ρίγα
Επίσημες γλώσσες: Λετονικά
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Θρησκεία: Χριστιανισμός
Ώρα: Δεν έχουμε διαφορά ώρας
Νόμισμα: Ευρώ
Οδηγούν από: δεξιά
Έκταση: 324 km2
Πληθυσμός: 641,423

Γενικές Πληροφορίες:
Η Ρίγα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λετονίας. Έχει 698.529 κατοίκους. Στην πρωτεύουσα κατοικεί το ένα τρίτο του πληθυσμού της Λετονίας. Βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Νταουγκάβα. Η πόλη ιδρύθηκε το 1201 και το ιστορικό της κέντρο έχει μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική αρτ νουβό. Η Ρίγα ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014.

Που να πάω – Τι να δω:
Αυτό που θα σε μαγέψει στη Ρίγα είναι πρώτα από όλα η παλιά πόλη. Περπάτησέ την και εξερεύνησέ την όσο περισσότερο μπορείς. Είναι η ψυχή της πόλης και έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια κληρονομιά. Επόμενη στάση η κεντρική αγορά της Ρίγα. Μιλάμε για την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Διαθέτει τα πάντα και πάνω από όλα φιλική ατμόσφαιρα. Έπειτα πηγαίνουμε στο Μνημείο της Ελευθερίας, εξερευνούμε την εξαιρετική αρχιτεκτονική της πόλης και επισκεπτόμαστε τη Λετονική Εθνική Λυρική Σκηνή, τον Ναό του Αγίου Πέτρου και το εθνικό μουσείο τέχνης.

Riga Letonia Happy Traveller (85)

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Η Λετονία θα έλεγε κανείς ότι απέχει διατροφικά από τις συνήθειες της Ελλάδας. Παρόλα αυτά δεν τρώνε κάτι εξαιρετικά μακρυά από εμάς. Τα κύρια και αγαπημένα συστατικά που χρησιμοποιούν για το καθημερινό τραπέζι είναι χοιρινό, ψάρι, πατάτες και ο άνηθος που τον αγαπούν πολύ. Δοκίμασε το παραδοσιακό τους pelēkie zirņi ar speķi με χοιρινό, τις τηγανίτες με πατάτες αλλά και την κρύα παντζαρόσουπα. Για περισσότερα παραδοσιακά από Λετονία, δες το ολοκληρωμένο άρθρο μας, εδώ.

Καιρός – Πότε να πάω:
Η Λετονία έχει εύκρατο κλίμα. Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα φτάνει τους -6 °C ενώ το καλοκαίρι μέχρι τους 19 °C. Το καλοκαίρι διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Την άνοιξη και το φθινόπωρο η Λετονία έχει αρκετά ήπιο καιρό, ιδανικό θα έλεγε κάποιος για μια επίσκεψη!

Που να μείνω – Διαμονή:
Η Λετονία έχει πολλά και διάφορων ειδών ξενοδοχεία. Εμείς μείναμε στο Park Inn by Radisson Riga Valdemara. Βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών από το κέντρο (με τα πόδια). Κλείσε και εσύ τη διαμονή σου στο ξενοδοχείο.

Happy Traveller στην Λετονία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here