Λιεπάγια! Η επιβλητική πόλη της Λετονίας που σου μαγνητίζει το ενδιαφέρον. Λέγεται αλλιώς και «η πόλη που γεννιέται ο άνεμος» και μόλις φτάσεις καταλαβαίνεις το λόγο. Έντονοι αέρηδες υπάρχουν συνήθως στη περιοχή και ειδικά στην πανέμορφη και τεράστια παραλία της πόλης.

Liepaija Letonia Happy Traveller

Πόλη: Λιεπάγια
Χώρα: Λετονία
Νόμισμα: Ευρώ
Έκταση: 60 km²
Οδηγούν από: δεξιά

Γενικές Πληροφορίες:
Η Λιεπάγια βρίσκεται στη Δυτική Λετονία και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λετονίας με πληθυσμό 69.443 κατοίκους. Η πόλη λέγεται αλλιώς και «η πόλη που γεννιέται ο άνεμος». Η Λιεπάγια έχει και τον δικό της ύμνο-τραγούδι με τίτλο (στα λετονικά) “Pilsētā, kurā piedzimst vējš”. Όσον αφορά το κύριο μεταφορικό μέσο της πόλης -εκτός από το Ι.Χ.- είναι τα λεωφορεία.

Που να πάω – Τι να δω:
Η Liepāja είναι πλούσια όσον αφορά τα στυλ της αρχιτεκτονικής της. Ξύλινα σπίτια, αρτ νουβό κτίρια αλλά και διαμερίσματα σοβιετικής εποχής είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Οι τουρίστρες κινούνται σε όλη την πόλη όμως απολαμβάνουν ιδιαιτέρως το κέντρο της, αφού διαθέτει πολλές εκκλησίες, παραθαλάσσιο πάρκο και φυσικά υπέροχη παραλία. Ένα άλλο μέρος που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείς είναι η φυλακή Karosta αλλά και τις παραλίες Karosta. Στην φυλακή Καρόστα θα βιώσεις μια εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία «κράτησης», ενώ στις παραλίες Καρόστα θα δεις τα φημισμένα σοβιετικά φρούρια.

Liepaija Letonia Happy Traveller (3)

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Η Λετονία θα έλεγε κανείς ότι απέχει διατροφικά από τις συνήθειες της Ελλάδας. Παρόλα αυτά δεν τρώνε κάτι εξαιρετικά μακρυά από εμάς. Τα κύρια και αγαπημένα συστατικά που χρησιμοποιούν για το καθημερινό τραπέζι είναι χοιρινό, ψάρι, πατάτες και ο άνηθος που τον αγαπούν πολύ. Ανακάλυψε αναλυτικά όλους τους λετονικούς, γαστρονομικούς θησαυρούς στο ολοκληρωμένο άρθρο μας.

Που να μείνω:
Κατά τη διαμονή μας στη Λιεπάγια μείναμε στο Europe City Amrita Hotel. Διαθέτει καλά δωμάτια και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here