Η χώρα που πέρασε πολλά, όμως δεν το έβαλε κάτω έρχεται να διεκδικήσει την προσοχή σου ως ταξιδιωτικός προορισμός. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης και είναι γεμάτη από ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς θησαυρούς.

Μπορεί οι πλειονότητα των τουριστών να μην την επιλέγουν, όμως εκείνοι που ξέρουν τη βάζουν στη λίστα με τις χώρες που θέλουν να επισκεφθούν και αποζημιώνονται!

BELIGRADI SERVIA HAPPY TRAVELLER (29)

Χώρα: Σερβία
Πρωτεύουσα: Βελιγράδι
Επίσημες γλώσσες: Σερβικά
Πολίτευμα: Ημιπροεδρική Δημοκρατία
Νόμισμα: Σερβικό δηνάριο
Οδηγούν από: Δεξιά

Γενικές Πληροφορίες:
Είναι μια χώρα ασφαλής για να επισκεφθείς και καθιερώνεται ως ένας πολύ ενδιαφέρον προορισμός, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Από το 1999 οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι έχουν αφήσει τα σημάδια τους, όμως δεν είναι ικανά να πλήξουν ανεπανόρθωτα αυτή την υπέροχη πόλη. Η Σερβία με πρωτεύουσα το Βελιγράδι και με πληθυσμό 7 εκατομμύρια είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στα Βαλκάνια. Το κλίμα της είναι θερμό-υγρό ηπειρωτικό ή υγρό υποτροπικό.

Που να πάω – Τι να δω:
Η Σερβία δεν είναι μόνο το Βελιγράδι, αλλά συνήθως οι περισσότεροι ταξιδιώτες αυτό επισκέπτονται. Ξεκινώντας όμως από το Βελιγράδι μπορείς να ανακαλύψεις και άλλους θησαυρούς της χώρας κάνοντας road trip. Αφού λοιπόν εξερευνήσεις πολύ καλά το Βελιγράδι καλό θα ήταν να περιπλανηθείς και εκτός πρωτεύουσας. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίσεις χωριά, κάστρα, βουνά αλλά και μοναστήρια που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σου. Αν επισκεφθείς τη Σερβία κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορείς να πας για σκι στο Kopaonik ή στο Zlatibor. Φυσικά μην παραλείψεις το παραμυθένιο χωριό Drvengrad του σέρβου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, το οποίο δημιουργήθηκε για την ταινία «Η ζωή είναι ένα θαύμα». Αν κατευθυνθείς προς τα Νότια της χώρας θα ανακαλύψεις πως υπάρχει μεγάλος πληθυσμός μουσουλμάνων και άρα θα γνωρίσεις πιο ανατολίτικες γεύσεις και έθιμα. Στον Βορρά από την άλλη βρίσκεται και το Novi Sad. Το ξακουστό αυτό μέρος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις best value πόλεις για το 2015 στη λίστα του trivago.gr. Μάλιστα εκεί γίνεται και το διάσημο φεστιβάλ Exit. Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα του Βελιγραδίου.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Prijatno! Θα σου έλεγαν οι Σέρβοι πριν ξεκινήσεις ένα από τα υπέροχα γεύματά τους που σημαίνει καλή όρεξη! Αν ξεκινάς ταξίδι στη Σερβία φρόντισε να πας «διαβασμένος» και να δοκιμάσεις όλες τις νόστιμες λιχουδιές τους. Το σερβικό φαγητό έχει επιρροές από την Μεσογειακή, την Κεντροευρωπαϊκή, την Τουρκική αλλά και την αρχαία Σλαβική κουζίνα. Έχει ήπιες και παράλληλα πολύ φρέσκιες γεύσεις που σίγουρα θα μας φανουν αρκετά «γνώριμες». Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το αυθεντικό σέρβικο φαγητό στο ολοκληρωμένο μας άρθρο.

Happy Traveller στο Βελιγράδι και την Σέρβικη Δημοκρατία:
Happy Traveller στην Σέρβικη Δημοκρατία
Happy Traveller στο Βελιγράδι Food Edition

LEAVE A REPLY