Το Βελιγράδι δεν είναι απλώς μια πρωτεύουσα, είναι αναμφισβήτητα το κόσμημα της Σερβίας. Όταν την επισκεφθείς μάλιστα υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σημεία της, που δεν πρέπει να παραλείψεις.

Εμείς ταξιδέψαμε, είδαμε και σου παρουσιάζουμε τα 10 κορυφαία αξιοθέατα του Βελιγραδίου σε μια λίστα.

BELIGRADI SERVIA HAPPY TRAVELLER (17)

1. Kalemegdan. Το πάρκο του παλιού Φρουρίου της πόλης είναι και ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης. Οι κατάφυτες διαδρομές και πανέμορφα το πανέμορφο κάστρο που είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, θα κάνει αυτή την επίσκεψη παραμυθένια.
2. Knez Michailova. Η πιο ευρωπαϊκή λεωφόρος του Βελιγραδίου είναι ίσως και ο πιο σημαντικός και πολυσύχναστος δρόμος της πόλης. Η Knez Michailova είναι γεμάτη καταστήματα και πλανόδιους που πωλούν την πραμάτια τους. Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον περπατήσεις.
3. Γειτονιά Skardarlija. Μια από τις ομορφότερες γειτονιές του Βελιγραδίου που αλλιώς λέγεται και «Bohemian Quarter» ή Σέρβικη Μονμάρτη.
4. Άγιος Σάββας. Παρόλο που ακόμη διαμορφώνεται ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός του κόσμου είναι επισκέψιμος. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι πολύ επιβλητικός. Ο τρούλος του Αγίου Σάββα έχει 70 μέτρα ύψος. Στην κορυφή του βρίσκεται ένας χρυσός σταυρός ύψους 12 μέτρων Συνολικά το κτίριο έχει έκταση 3.500 τ.μ.
5. Ada Ciganlija. Οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι το καλοκαίρι προτιμούν το νησάκι Ada Ciganlija καθώς έχει τεχνητή πλαζ και θαλάσσια σπορ.
6. Πύργος Αβάλα (Avala Tower). Ο πύργος Avala βρίσκεται στο βουνό Avala και είναι ένας τηλεοπτικός πύργος περίπου 204 μέτρων. Ο πύργος καταστράφηκε εξαιτίας βομβιστικών επιθέσεων από το ΝΑΤΟ το 1999. Είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 8 το βράδυ.
7. Μουσείο Nikola Tesla. Το μουσείο αυτό είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Nikola Tesla.Το μουσείο διαθέτει μια πλούσια συλλογή της κληρονομιάς της επιστημονικής ιδιοφυΐας και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το επισκεφθείς.
8. Gardos, Tower of Sibinjanin Janko. Ο πύργος του Sibinjanin Janko χρησίμευε ως παρατηρητήριο πυροσβεστών, σήμερα όμως είναι προστατευόμενο μνημείο.
9. Εθνικό Μουσείο Σερβίας. Το Εθνικό Μουσείο της Σερβίας είναι το παλαιότερο και το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει μεγάλη συλλογή αντικειμένων.
10. Το Άγαλμα του νικητή. Το άγαλμα του νικητή είναι ένα από τα πιο επιβλητικά της πόλης. Έχει πανέμορφη θέα και αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.

LEAVE A REPLY