Μια από τις πρώτες στάσεις στο ταξίδι σου καθώς πηγαίνεις στη Σιγκούλντα είναι βέβαια και τα κάστρα της. Όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία επιβλητικά κάστρα έχει να σου χαρίσει αυτή η περιοχή. Μάλιστα τα δύο από αυτά βρίσκονται και πολύ κοντά μεταξύ τους.

Το Μεσαιωνικό Κάστρο της Sigulda
Το Μεσαιωνικό Κάστρο της Sigulda

Τα ερείπια του Μεσαιωνικού Κάστρου της Sigulda βρίσκονται στην όμορφη κοιλάδα Gauja. Το κάστρο χτίστηκε το 1207. Άνοιξε τις πύλες του στους επισκέπτες το 2012 . Εξαιτίας της χρήσης του ως τουριστικό αξιοθέατο, τα παλιά τείχη του κάστρου έχουν οχυρωθεί πολλές φορές τον 20ο αιώνα.

Το Νέο Κάστρο ή απλώς το Κάστρο της Σιγκούλντα
Το Νέο Κάστρο ή απλώς το Κάστρο της Σιγκούλντα

Το Νέο Κάστρο ή απλώς το Κάστρο της Σιγκούλντα χτίστηκε το 1878 σε νεο-γοτθικό στιλ ως κατοικία για τους ιδιοκτήτες του. Το κτίριο έχει αλλάξει ιδιοκτήτες και λειτουργίες πολλές φορές, όμως αρχικά χτίστηκε από την οικογένεια Kropotkin.

Το κάστρο Turaida
Το κάστρο Turaida

Το κάστρο Turaida είναι ένα πρόσφατα ανακατασκευασμένο, μεσαιωνικό και βρίσκεται στην περιοχή Vidzeme της Λετονίας. Ο κύριος πύργος του κάστρου είναι και ο υψηλότερος. Η οικοδόμηση του κάστρου ξεκίνησε το 1214, σύμφωνα με τις οδηγίες του Albert, του Αρχιεπισκόπου της Ρήγας. Το κάστρο κατασκευάστηκε κατά κύριο λόγο με αυτά τα εντυπωσιακά, κόκκινα τούβλα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here