Ένα από τα αγαπημένα μας εξτρίμ σπορ είναι το ζιπ λάιν. Πλέον έχει γίνει εθισμός και προσπαθούμε να το κάνουμε όπου το πετύχουμε. Έχουμε κάνει ήδη εφτά φορές σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και ελπίζουμε ο αριθμός να αυξηθεί και μαζί του να αυξηθεί και η αδρεναλίνη που δημιουργεί!

Πάμε όμως να δούμε τους 7 υπερπροορισμούς που επιλέξαμε για να κάνουμε ζιπ λάιν!

DCIM100GOPROGOPR4522.JPG
Λίγο πριν κάνουμε το ζιπ λάιν της Σιγκαπούρης

1. Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι από μόνη της ένα εκπληκτικό μέρος. Πόσο μάλλον όταν αυτή συνδυαστεί με κάποια δραστηριότητα! Το ζιπ λάιν που κάναμε εκεί ήταν και το πρώτο στην ζωή μας. Ευτυχώς για εμάς ήταν σχετικά ήρεμο, οπότε δεν φοβηθήκαμε πολύ. Αντίθετα ήταν μια εξαιρετική πρώτη επαφή με το ζιπ λάιν!

2. Δομινικανή Δημοκρατία- Άγιος Δομίνικος

Ο μοναδικός και μαγικός Άγιος Δομίνικος! Όχι μόνο είναι τροπικός, αλλά μπορεί να σου χαρίσει και εκπληκτικές στιγμές δραστηριοτήτων. Εκεί κάναμε το δεύτερο ζιπ λάιν της ζωής μας και μπορούμε να πούμε ότι μας άρεσε πολύ! Αν και ήταν πολύ πιο δυνατό από το πρώτο, μας έδωσε μια πολύ καλή αίσθηση του σπορ!

Κομμάτι του ζιπ λάιν με κρεμαστές γέφυρες στη Νέα Ζηλανδία
Κομμάτι του ζιπ λάιν με κρεμαστές γέφυρες στη Νέα Ζηλανδία

3. Νέα Ζηλανδία Rotorua Canopy Tours

Η Νέα Ζηλανδία ήταν για εμάς η αποκάλυψη! Μεγάλη διαδρομή με κομμάτια από κρεμαστές γέφυρες και περπάτημα. Εκπληκτική εμπειρία και μάλλον η καλύτερή μας μέχρι τώρα. Μας άρεσε πάρα πολύ και το μέρος όπου γίνεται το ζιπ λάιν αλλά και ο επαγγελματισμός με τον οποίο δουλεύουν οι άνθρωποι.

Zerglis zip line, Letonia
Zerglis zip line, Letonia

4. Σιγκούλντα, Λετονία Zerglis ZipLine

Ναι ναι ναι! Στη Σιγκούλντα της Λετονίας ανακαλύψαμε το πιο περίεργο ζιπ λάιν που έχουμε δει στην ζωή μας. Αυτό το ζιπ λάιν δεν είναι όπως τα υπόλοιπα. Ουσιαστικά έχει άμεση σχέση με το τελεφερίκ το οποίο πηγαίνει από τη μια μεριά του λόφου στην άλλη. Και κάθε φορά που το τελεφερίκ έρχεται προς την μεριά σου εσύ φεύγεις και απολαμβάνεις μια εκπληκτική βόλτα. Το ιδιαίτερο δε με το Zeglis ZipLine είναι το σχήμα και ο τρόπος που κάθεσαι. Πρακτικά δένεσαι με ζώνες και κοιτάς κάθετα στο έδαφος ενώ βρίσκεσαι σε μια κατασκευή με φτερά. Εκπληκτικό έτσι;

Ζιπ λάιν στην Τιφλίδα της Γεωργίας
Ζιπ λάιν στην Τιφλίδα της Γεωργίας

5. Τιφλίδα, Γεωργία

Στην Τιφλίδα της Γεωργίας κάναμε για ακόμη μια φορά ζιπ λάιν. Η διαδρομή ήταν πολύ μικρή αλλά εξίσου διασκεδαστική. Ανεβαίνοντας στον λόφο με το τελεφερίκ ανακαλύψαμε πως για να κατέβεις στους βοτανικούς κήπους έχεις δύο επιλογές. Ή με τα πόδια ή με το ζιπ λάιν! Μάντεψε με τι κατεβήκαμε! Η εμπειρία ήταν σούπερ και πολύ φθηνή! Επίσης ο τρόπος που καθόσουν ήταν και πάλι λίγο διαφορετικός από τον κανονικό. Εκτός από τους ιμάντες που βάζεις, καθόσουν επάνω σε έναν τεράστιο σάκο, όπως μπορείς να δεις και στην φωτογραφία!

6. Καραιβική στο Μεγαλύτερο Κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Πλέοντας κάπου στον Ωκεανό κάναμε ζιπ λάιν εντός του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου. Μπορείτε να το δείτε στο επεισόδιό μας, εδώ. Ως ζιπ λάιν δεν ήταν κάτι φοβερό, έφτανες απλώς από τη μια πλευρά του πλοίου στην άλλη. Όμως αν το καλοσκεφτούμε ήταν πολύ εντυπωσιακό να κάνεις ζιπ λάιν μέσα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου.

7. Παλαγουάν, Φιλιππίνες

Ένα ακόμη ζιπ λάιν που κάναμε πρόσφατα (2023) στο ταξίδι μας στις Φιλιππίνες. Το ωραίο με αυτό το ζιπ λάιν, ήταν ότι ήταν διπλό. Δηλαδή έκανες τη μια διαδρομή, κατέβαινες, προχωρούσες λίγο και έκανες ακόμη μια για να καταλήξεις -σχεδόν- από εκεί που ξεκίνησες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here