Αυτήν την εβδομάδα ταξιδεύουμε στη Νοτιοανατολική Ασία και ξεκινάμε την εξερεύνηση του Βιετνάμ από τα Νότια της χώρας και την μεγαλύτερη πόλη τη Χο Τσι Μιν, που παλιά λεγόταν Σαϊγκόν.

Θα δούμε τα πιο σημαντικα αξιοθεατα της πολης όπως ο καθεδρικός ναός, η όπερα, το ταχυδρομείο και άλλα ιστορικά κτήρια που έφτιαξαν οι Γάλλοι όταν ήταν αποικία τους η Ινδοκίνα. 
Θα περιπλανηθούμε σε αγορές, δημοφιλείς πεζόδρομους και σοκάκια με παραδοσιακά μαγαζιά ενώ δε θα παραλείψουμε να ανέβουμε στο ψηλότερο κτίριο στο κέντρο της πολης για να δούμε τη θέα από ψηλά. 
θα πάμε στο μουσείο με τα απομεινάρια του πολέμου για να μάθουμε περισσότερα για τον πόλεμο του Βιετνάμ και θα δούμε από κοντά το μέγαρο της ανεξαρτησίας όπου στις 30 Απριλίου 1975 εληξε ο σκληρός αυτός πόλεμος των 20 χρόνων με την κατάληψη της Σαιγκόν από τον Δημοκρατικό Στρατό του Βιετνάμ (Βορείου Βιετνάμ) και την επανένωση της χώρας σε μία Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ.

Τέλος, θα βγούμε εκτός πόλης και θα παμε στη ζούγκλα για να δούμε το φυσικό περιβάλλον στο οποίο διεξήχθη μεγάλο κομμάτι του πολέμου του Βιετνάμ και συγκεκριμένα θα πάμε να δούμε τα λεγόμενα “λαγούμια” των Βιετκόνγκ, δηλαδή τις υπόγειες σήραγγες με το δικτυο καταφυγίων που χρησιμοποίησε στον πόλεμο ο στρατός του Βόρειου Βιετνάμ.  

Happy Traveller στο Βιετνάμ ΜΕΡΟΣ Α

Αυτήν την εβδομάδα το Happy Traveller συνεχίζει το ταξίδι στο Βιετνάμ με το δεύτερο μέρος στα νότια της χώρας.

Θα πάμε στην πόλη Μάι Το για να δούμε εναν εντυπωσιακό βουδιστικό ναό με γιγάντια αγάλματα από Βούδες.

Θα πάμε βαρκάδα στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ για να δούμε γραφικά ψαροχώρια,

φάρμες με τοπικές καλλιέργειες, εργαστηρι γλυκών απο καρύδα και ενα πάρκο με κροκόδειλους.

Πίσω στην πόλη Χο τσι μιν θα εξερευνήσουμε αγορες τροφιμων και θα κάνουμε ενα food tour με μηχανάκι στις πιο ψαγμένες γειτονιές για να δοκιμάσουμε ιδιαίτερες και περίεργες βιετναμέζικες γεύσεις σε τοπικά γαστρονομικά στέκια, καντίνες και μαγαζακια του πεζοδρόμίου.

Ηappy Traveller στο Βιετνάμ Mέρος 2

ΠΩΣ ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ – ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ: Ταξιδέψαμε με SCOOT και μείναμε στο Au Lac Charner Hotel. Αν θέλεις και εσύ να κλείσεις τη διαμονή σου εκεί, πάτησε εδώ. Σ΄΄ αυτό το ξενοδοχείο μείναμε στα δύο π΄ρώτα επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 COMMENT

  1. Υπάρχει video με την επίσκεψή σας στο βόρειο Βιετνάμ ; Δηλαδή , Hanoi, Halong Bay, Sapa? Παρόλο που στο τέλος του video “Happy traveller στο Vietnam -μέρος 4” δίνεται η υπόσχεση επίσκεψης του βορρά, δεν εντόπισα το μέρος 5!?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here