Ο κόλπος Ha Long είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Βιετνάμ. Είναι γνωστό για τα σμαραγδένια νερά, τα μικρά ασβεστολιθικά νησάκια και τα γραφικά τοπία του. Ταξιδέψαμε εκεί και ανακαλύψαμε τις ομορφιές αλλά και τις ιδιαιτερότητες του τόπου.

Η χώρα αυτή -Βιετνάμ- είναι από μόνη της ένα ταξιδιωτικό δέλεαρ για κάθε ταξιδιώτη, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για τον κόλπο Χα Λονγκ που γοητεύει τους πάντες.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε 10 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόλπο Ha Long:

  1. Ο κόλπος Χα Λονγκ φιλοξενεί πάνω από 1.600 ασβεστολιθικά νησιά και νησίδες, πολλά από τα οποία είναι ακατοίκητα.
  2. Το όνομα «Χα Λονγκ» σημαίνει «δράκος που κατεβαίνει» στα βιετναμέζικα, και λέγεται ότι τα νησιά σχηματίστηκαν από δράκους που κατέβαιναν από τον ουρανό και έφτυναν κοσμήματα και νεφρίτη.
  3. Ο κόλπος Ha Long είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για πάνω από έναν αιώνα και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο Βιετνάμ.
  4. Ο κόλπος Χα Λονγκ φιλοξενεί πολλά μοναδικά είδη φυτών και ζώων, συμπεριλαμβανομένου του γκριζοκέφαλου αετού και του πουλιού Ha Long με τα λευκά μάτια.
  5. Οι ντόπιοι του κόλπου Ha Long ζουν παραδοσιακά από το ψάρεμα, τη γεωργία και το μαργαριτάρι.
  6. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να εξερευνήσετε τον κόλπο Ha Long, όπως εκδρομές με σκάφος, καγιάκ και αναρρίχηση.
  7. Το Ha Long Bay έχει επίσης πολλές όμορφες παραλίες, όπως η παραλία Bai Chay και η παραλία Tuan Chau.
  8.  Τα νησιά του κόλπου Ha Long έχουν πολλές όμορφες σπηλιές, όπως το περίφημο σπήλαιο Thien Cung και το σπήλαιο Dau Go.
  9. Ο κόλπος Ha Long έχει επίσης πολλά πλωτά χωριά, όπου οι ντόπιοι ζουν σε βάρκες και ζουν από το ψάρεμα και τον τουρισμό.
  10. Το Ha Long Bay ήταν η τοποθεσία για πολλές διεθνείς ταινίες, όπως το Kong: Skull Island και η Indochine.

Ο κόλπος Ha Long είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος που θα ταξιδέψει στο Βιετνάμ. Η φυσική ομορφιά, ο μοναδικός πολιτισμός και η πλούσια ιστορία του το κάνουν ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος.

Δείτε εδώ τα επεισόδια από το Βιετνάμ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here