Η ανησυχία του πλανήτη για τον κορωνοϊό, συνεχώς αυξάνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες που επιβαίνουν σε αεροπλάνα, να είναι όλο και πιο προσεκτικοί, ενώ πολλοί ακυρώνουν τα ταξίδια τους υπό τον φόβο του ιού.

Στα περισσότερα αεροδρόμια του κόσμου πραγματοποιούνται έλεγχοι ενώ αρκετές αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους, όχι μόνο προς την Κίνα αλλά και άλλες περιοχές με υψηλά κρούσματα του ιού. Οι ταξιδιώτες αγχώνονται ιδιαίτερα για την εξάπλωση του ιού σε κλειστούς χώρους και ειδικότερα για τα αεροπλάνα.

Το National Geographic απαντά στο ερώτημα: «Πώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός σε ένα αεροπλάνο». Ο ΠΟΥ ορίζει ως στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο το να κάθεστε σε απόσταση έως και δύο σειρών καθισμάτων. Ωστόσο, αρκετοί που ταξιδεύουν με αεροπλάνο σηκώνονται, κατά τη διάρκεια των πτήσεων, ειδικά όταν αυτές διαρκούν πολλές ώρες. Κάποιοι πηγαίνουν τουαλέτα και άλλοι πιάνουν αντικείμενα μέσα στην καμπίνα.

Info: Οι επιβάτες σε καθίσματα παραθύρων έχουν τη χαμηλότερη πιθανότητα να έλθουν σε επαφή με μολυσμένο άτομο.

Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΕΣΗ: Βάση έρευνας ανακαλύφθηκε ότι τα άτομα που κάθονται σε θέση στο παράθυρο, σηκώνονται από αυτή πολύ πιο σπάνια και άρα οι πιθανότητες επαφής με άλλα άτομα του αεροπλάνου μικραίνουν -άρα και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού-. Άρα ξεκάθαρα η καλύτερη θέση για να επιλέξει κανείς, είναι εκείνη του παραθύρου. Παρόλα αυτά, στην έρευνα τονίζεται ότι η πιθανότητα μετάδοσης του ιού στο αεροπλάνο είναι μικρή.

Βάση μελέτης έχει διαπιστωθεί ότι: Ένα άρρωστο μέλος του πληρώματος έχει πιθανότητα να μολύνει 4,6 επιβάτες. Υπό αυτά τα δεδομένα είναι επιτακτική ανάγκη οι αεροσυνοδοί να μην πετούν όταν είναι άρρωστοι.

Info: Ο ιός είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί στους επιβάτες της ίδιας σειράς με το μολυσμένο άτομο.

1 COMMENT

  1. Θεωρώ ότι με τη μεταδοτικότητα που έχει η όμικρον δεν έχει σημασία αν κάθεσαι στο παράθυρο ή στη μέση. όπως επίσης και σε μια κλειστή αίθουσα, αν περάσουν μερικές ώρες, δεν έχει σημασία αν κάθεσαι στην άκρη ή στο μέσο της αίθουσας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here