- Διαφήμιση -
Home ΕΛΛΑΔΑ - GREECE Πήγαμε στο Χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι | Καρπενήσι

Πήγαμε στο Χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι | Καρπενήσι

0
2965
DCIM\100GOPRO\GOPR0940.JPG

Το Χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου, Βελούχι είναι ένα από τα χιονοδρομικά της Στερεάς Ελλάδας. Φημίζεται για το καλής ποιότητας χιόνι και τις νυχτερινές διαδρομές χιονοδρομίας του.

- Διαφήμιση -

Εμείς το επισκεφθήκαμε τον Φεβρουάριο του 2020 και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας απ΄αυτό.

Γενικές Πληροφορίες: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου βρίσκεται στη θέση Διαβολότοπος του όρους Τυμφρηστός. Απέχει 284 χλμ. από την Αθήνα, 368 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και μόλις 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο υπάρχουν συνολικά 5 αναβατήρες και 15 πίστες εκ των οποίων 3 είναι off piste. Το χιονοδρομικό κέντρο ιδρύθηκε από ιδιώτες το 1974. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1840 μ. και προσφέρει για μεγάλη χρονική περίοδο χιόνι καλής ποιότητας.

Happy Info: Το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας που ιδρύθηκε και λειτούργησε από ιδιώτες το 1974.

Τα μαγαζάκια του Χιονοδρομικού κέντρου: Στο χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι, λειτουργούν το Σαλέ εντός του οποίου στεγάζονται οι ενοικιάσεις (ski, snowboard και έλκηθρα), το κατάστημα που διαθέτει χιονοδρομικό εξοπλισμό και αναμνηστικά και η σχολή σκι για μικρούς και μεγάλους, για αρχάριους και προχωρημένους. Επίσης εκεί υπάρχει και η καφετέρια όπου μπορείς να πάρεις καφέ η οποιοδήποτε άλλο ζεστό ρόφημα. Τέλος, στο χιονοδρομικό κέντρο θα βρεις και το « SNOW BAR-ICE BAR» που κάνει μοναδικά parties με DJs.

Νυχτερινές διαδρομές: Αν είσαι από εκείνους που θέλουν να βιώσουν και την εμπειρία της νυχτερινής χιονοδρομίας, τότε το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι, είναι αυτό που έψαχνες! Εκεί θα βρεις δύο από τις καλύτερα φωτιζόμενες πίστες στην Ελλάδα για μια νυχτερινή διαδρομή.

Η ποιότητα του χιονιού στο χιονοδρομικό κέντρο: Το χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι είναι από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που ξεκινούν να λειτουργούν κάθε χειμώνα και προσφέρει για μεγάλη χρονική περίοδο χιονοκάλυψη. Στην περιοχή επικρατούν γενικά χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν καθ΄όλη τη χειμερινή περίοδο οι οποίες διατηρούν το χιόνι σε πολύ καλή κατάσταση.

Happy Info: Όταν βρεθείς στο χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι, επισκέψου και την αλπικού τύπου λίμνη που βρίσκεται πολύ κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις.

Στο χιονοδρομικό κέντρο μπορείς να κάνεις αλπικό σκι, ελεύθερο και ορειβατικό μεταξύ του χιονοδρομικού κέντρου και των γύρω λευκών πλαγιών.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω: Οι παραδοσιακές λιχουδιές της Ευρυτανίας, δεν αφήνουν κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο. Γευστικοί μεζέδες, ντόπια κρέατα και παραδοσιακό τσίπουρο είναι κάποια από αυτά που κάνουν την γαστρονομία της Ευρυτανίας ξακουστή. Στα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής δοκίμασε επίσης παραδοσιακό προσούτο, ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα (όπως τυρί «τσαλαφούτι» ή «κατίκι»), χυλοπίτες και τραχανά. Για επιδόρπιο τίμησε τα γλυκά του κουταλιού, τα φρέσκα φρούτα και τα κάστανα. Φυσικά, μην φύγεις από την περιοχή αν δεν πιεις από το τοπικό αλκοολούχο ποτό «μούρο».

Διαμονή: Αν θέλεις να μείνεις στο χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι, μπορείς. Υπάρχουν δωμάτια που μπορείς να κοιμηθείς, στο ορειβατικό καταφύγιο. Αν θέλεις όμως να μείνεις σε κάποιο ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή, τσέκαρε δωμάτια, εδώ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το σαλέ, τη σχολή σκι, το κατάστημα ενοικίασης: 6979727467 & 22370 22002, Παπαϊωάννου Κώστας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here