Τσαγκαράλωνα! Ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ευρυτανίας. Εκεί ξεχνάς που βρίσκεσαι, για ποιο λόγο πήγες και πότε θα επιστρέψεις. Η φύση κάνει το ταξίδι σου στην περιοχή μια μοναδική εμπειρία. Η θέση Τσαγκαράλωνα, την απογειώνουν.

tsagkaralwna eyritania greece happy traveller (7)

Θέση: Τσαγκαράλωνα
Νομός: Ευρυτανίας
Κοντινό Χωριό: Φιδάκια
Χώρα: Ελλάδα

Γενικές Πληροφορείς:
Από τη θέση “Τσαγκαράλωνα” κοντά στα Φιδάκια Ευρυτανίας μπορείς να θαυμάσεις την λίμνη Κρεμαστών που είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος. Εντυπωσιακή δείχνει και η γέφυρα της Επισκοπής η οποία ενώνει τους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας. Τα Τσαγκαράλωνα απέχουν από το χωριό Φιδάκια 3 χιλιόμετρα. Βρίσκονται στα 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Που να πάω – Τι να δω:
Στα Τσαγκαράλωνα θα βρεις μια πετρόκτιστη βρύση και ένα -θα λέγαμε- λαξευμένο… πέτρινο σαλόνι! Δεν υπάρχουν και πολλά να δεις και να κάνεις πέρα από την υπέροχη θέα της Λίμνης Κρεμαστών. Απόλαυσέ την και βγάλε φωτογραφίες.

Η δική μας εμπειρία: Θεωρούμε πως η Ελλάδα έχει κρυμμένους θησαυρούς και ομορφιές που δεν έχουν αναδειχθεί όπως θα έπρεπε. Ένας από αυτούς είναι τα Τσαγκαράλωνα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας. Όταν ταξιδεύουμε έχουμε έναν στόχο και ένα σκοπό! Να παρακινήσουμε και εσάς να επισκεφθείτε αυτά τα μοναδικά μέρη που έχουμε ως χώρα και να απολαύσετε την ομορφιά τους.

 

 

Μάθε τις παραδοσιακές νοστιμιές της Ευρυτανίας με ένα κλικ. Τα παραδοσιακά πιάτα της Ευρυτανίας και η πεντανόστιμη κουζίνα της.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY