«7 προορισμοί στην Ευρώπη που δεν θα σκεφτόσασταν να επισκεφτείτε (αλλά πραγματικά θα έπρεπε)» είναι ο τίτλος του άρθρου όπου προωθείται η πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη μας.

Μαζί με τις Εξωτερικές Εβρίδες της Σκωτίας, τη Σαρδηνία της Ιταλίας, το Βελιγράδι της Σερβίας, τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, τη Βάνς της Γαλλίας και τη Βισένζα της Ιταλίας, η Θεσσαλονίκη της Ελλάδας κερδίζει την προσοχή των αρθρογράφων και φυσικά των πολλών αναγνωστών του ταξιδιωτικού πόρταλ.

Χαρακτηριστικά στο άρθρο αναφέρει: «Στο επόμενο ταξίδι σας στην Ελλάδα, πάρτε μια πτήση διάρκειας μίας ώρας από την Αθήνα για να περάσετε μερικές μέρες στη «δεύτερη πόλη» της, τη Θεσσαλονίκη. Το βόρειο λιμάνι προσφέρει πολλά στους λάτρεις της ιστορίας, αλλά έχει επίσης μια σύγχρονη ζωντάνια». Ενώ συνεχίζοντας αναφέρει: «Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα ερείπια των Ρωμαίων, των Βυζαντινών και των Οθωμανών και στη συνέχεια να φτάσετε στην οδό Βαλαωρίτου για απίθανα κοκτέιλ και άφθονη μουσική».

Το αφιέρωμα για τους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης ολοκληρώνεται κάπως έτσι: «Μην χάσετε τον Λευκό Πύργο, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τους πλακόστρωτους δρόμους της ιστορικής συνοικίας

Το άρθρο του TravelAndLeisure: εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here