Το IceHotel είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία στον κόσμο. Όχι μόνο γιατί είναι φτιαγμένο από πάγο, αλλά και επειδή κάθε χρόνο είναι διαφορετικό. Ο αριθμός των δωματίων είναι αρκετά περιορισμένος -περί τα 15- και έτσι δεν είναι και πολύ εύκολο να μείνεις εκεί. Αν τα καταφέρεις όμως, σίγουρα η εμπειρία είναι μοναδική!

icehotel sweden lapland happy traveller (6)

Γενικές Πληροφορίες:
Το Icehotel είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου κατασκευασμένο από χιόνι και πάγο. Βρίσκεται στην Σουηδική Λαπωνία. Κάθε χρόνο ξαναχτίζεται και αυτό το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο. Φυσικά -εκτός από απλή επίσκεψη- μπορείς να μείνεις στα παγωμένα δωμάτιά του και να απολαύσεις τις υπό το μηδέν θερμοκρασίες. Για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται 2.500 τόνοι πάγου και είναι έτοιμο μέχρι τον Δεκέμβριο. Οι θερμοκρασίες του ξενοδοχείου μπορεί να αγγίξουν και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Δωμάτια:
Τα δωμάτια και ολόκληρο το ξενοδοχείο δημιουργείται έπειτα από σχεδιασμό. Μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια το ξενοδοχείο καλεί καλλιτέχνες για να αναλάβουν την κατασκευή και την δημιουργία των μοναδικών δωματίων του Icehotel.

icehotel sweden lapland happy traveller (2)

Υποδοχή:
Όταν φτάσει κανείς στο ξενοδοχείο ως επισκέπτης τον υποδέχεται ένας οδηγός του Icehotel και παρακολουθεί ένα σύντομο «μάθημα επιβίωσης». Έτσι είναι βέβαιο πως θα έχει την κατάλληλη προετοιμασία για να μείνει σε ένα τέτοιο μέρος με τόσο ακραίες θερμοκρασίες.

Διαμονή:
Στο IceHotel δεν πηγαίνεις μόνο για επίσκεψη αλλά όπως σου είπαμε μπορείς και να μείνεις. Κλείσε δωμάτιο στο Icehotel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here