Ουάντι Ραμ ή αλλιώς Κοιλάδα της Σελήνης! Γνωστή για την κόκκινη άμμο της, τις εντυπωσιακές φυσικές αψίδες, τα υπέροχα βουνά αλλά και τις προϊστορικές πετρογραφίες.

Το τοπίο είναι εκπληκτικό, μια διανυκτέρευση εκεί σε πείθει πως κοιμάσαι σε άλλο πλανήτη, είναι λιγότερο τουριστική και έτσι απολαμβάνεις περισσότερο το μέρος, είναι γεμάτη ιστορία και ουσιαστικά νιώθεις σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ταινία. Θέλεις κι άλλα για να πειστείς ότι η Wadi Rum είναι το ιδανικό μέρος που πρέπει να επισκεφθείς στην Ιορδανία;

iordania happy traveller wadi rum (2)

Χώρα: Ιορδανία
Τοποθεσία: Άκαμπα
Έκταση: 720 km2 (280 τ.μ.)
Υψόμετρο: 1.750 μ

Γενικές Πληροφορίες:
Η έρημος Ουάντι Ραμ (Wadi Rum) είναι ένα μέρος που πέρασαν από εκεί διάφοροι πολιτισμοί. Ένας εξ΄ αυτών ήταν και οι Ναβαταίοι. Μια καθαρή μέρα, θα μπορέσεις να δεις την Ερυθρά Θάλασσα και τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας από την κορυφή Jabal Umm ad Dami. Απέχει μόλις 4 ώρες -με το αυτοκίνητο- από το Αμμάν και λιγότερο από δύο ώρες από την Πέτρα ενώ είναι κοντά στα σύνορα του Ισραήλ.

Ο τουρισμός στην Έρημο Wadi Rum:
Η τουριστική κίνηση της Ιορδανίας αλλά και της Γουάντι Ραμ συγκεκριμένα εκτοξεύθηκε από την πασίγνωστη ταινία «Λόρενς της Αραβίας». Βέβαια μετά ακολούθησαν και πολλές ακόμη, όπως: η ταινία Transformers αλλά και η ταινία The Martian. Τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα πεζοπόρους και ορειβάτες, αλλά και τουρίστες για σαφάρι με καμήλες ή άλογα ή απλά ταξιδιώτες από την Ακάμπα ή την Πέτρα. Τα πολυτελή κατασκηνωτικά καταφύγια της Wadi Rum έχουν επίσης αυξήσει τον τουρισμό στην περιοχή.

iordania happy traveller wadi rum

Δραστηριότητες:
Οι δημοφιλείς δραστηριότητες στην έρημο Ουάντι Ραμ και περιλαμβάνουν κάμπινγκ κάτω από τα αστέρια, ιππασία, πεζοπορία και αναρρίχηση και βόλτα με καμήλες. Επίσης βόλτες με τζιπ είναι από τις κορυφαίες δραστηριότητες της περιοχής.

Που να πάω – Τι να δω:
Φαράγγι Khaz’ali. Εκεί θα ανακαλύψεις εκπληκτικές πετρογραφίες που χρονολογούνται από αρχαιοτάτων χρόνων.

Που να μείνω – Διαμονή:
Αν θέλεις και εσύ να μείνεις σε αυτό το ιδιαίτερο μέρος και να νιώσεις σα να βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη κλείσε δωμάτιο τώρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here