Ένα ταξίδι στην Ιορδανία θα σου ανοίξει τους ορίζοντες, θα σε μεταφέρει σε αρχαίες πόλεις και σε αραβικά μυστικά. Θα δοκιμάσεις νόστιμα φαγητά και θα γνωρίσεις από κοντά τους αινιγματικούς Βεδουίνους.

Όμως για να ζήσεις της εμπειρία στο έπακρο, πρέπει να επισκεφθείς τους 10 κορυφαίους προορισμούς της χώρας. Πάμε να τους μάθουμε έναν προς έναν!

iordania jordan happy traveller (25)
Θησαυροφυλάκειο, Πέτρα

1) ΑΜΜΑΝ
Το Αμμάν εκτός από πρωτεύουσα της Ιορδανίας είναι και το απόλυτο κέντρο της χώρας. Μπορεί να αποτελέσει και το ορμητήριο σου για τις πρώτες μέρες του ταξιδιού σου στη χώρα. Με μια άκρως ενδιαφέρουσα κεντρική αγορά και την υπέροχη ακρόπολη της πόλης σε κάνει να θέλεις να εξερευνήσεις όλη την χώρα.

2) ΓΕΡΑΣΑ
Η μεγαλοπρεπής αρχαία πόλη Γεράσα δεν είναι μια ακόμη αρχαία πόλη του κόσμου. Δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει τους μακεδόνες πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου και είναι μέχρι και σήμερα επισκέψιμη! Εμείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας στην Ιορδανία δεν την παραλείψαμε και είδαμε από κοντά την ομορφιά της.

Γέρασα, Ιορδανία
Γεράσα, Ιορδανία

3) ΠΕΤΡΑ
Η Πέτρα της Ιορδανίας είναι μια αρχαία πόλη η οποία συγκλονίζει κάθε επισκέπτη με την ομορφιά της. Το όνομα Πέτρα μάλιστα δόθηκε από τους Έλληνες εμπόρους. Ο λόγος ήταν ότι οι κάτοικοι της πόλης γιόρταζαν την εποχή της άνοιξης μια θεότητα στην οποία προσέφεραν διάφορα αγαθά, ως θυσία, πάνω σε μια μεγάλη πέτρα. Η αρχαία αυτή πόλη είναι τόσο ξεχωριστή. Δεν ψηφίστηκε τυχαία πριν από μερικά χρόνια ως ένα από τα Νέα Θαύματα του Κόσμου.

4) ΜΠΕΙΝΤΑ (ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ)
Η μικρή Πέτρα είναι στην ουσία μια πολύ πολύ πολύ μικρή μικρογραφία της Πέτρας. Αποτελείται μόλις από μερικά σπίτια των Ναβαταίων που ανακαλύφθηκαν εκεί. Είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της πόλης που αξίζει να επισκεφθείς. Αν όμως ο χρόνος σε πιέζει, σου προτείνουμε να παραλείψεις την Μπέιντα και να επισκεθφείς απευθείας την Πέτρα που είναι μεγαλόπρεπη και ξεχωριστή.

5) ΜΑΝΤΑΜΠΑ
Η Μάνταμπα θεωρείται η “Πόλη των Ψηφιδωτών» στην Ιορδανία. Έχει πληθυσμό περίπου 60,000 και είναι η πέμπτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ιορδανία. Βρίσκεται 30 μίλια νότια-δυτικά της πρωτεύουσας Αμμάν. Είναι γνωστή κυρίως εξαιτίας του ψηφιδωτού χάρτη ηφιδωτός χάρτης της Μάνταμπα που είναι ο παλιότερος σωζόμενος χάρτης των Αγίων Τόπων και χρονολογείται στα μέσα του 6ου μ.Χ. Αιώνα. Αξίζει να επισκεφθείς την Ελληνική Ορθόδοξη του Αγίου Γεωργίου και να δεις από κοντά, αυτό το κομψοτέχνημα.

6) ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ
Το όρος Nebo βρίσκεται περίπου 710 μέτρα (2.330 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πιστεύεται ότι είναι ο τόπος ταφής του Μωυσή. Το κόστος της εισόδου είναι 1 JD. Αξίζει και από χρηματικής αλλά και από ταξιδιωτικής άποψης. Εκεί θα δεις υπέροχη πανοραμική θέα των γύρω περιοχών και αν η ορατότητα είναι καλή, μπορεί να δεις μέχρι και την Ιερουσαλήμ.

7) ΑΛ ΚΑΡΑΚ
Το Αλ Καράκ βρίσκεται 140 χιλιόμετρα νότια του Αμμάν. Ιδρύθηκε το 1140 και έχει υψόμετρο 930 μ. Αξίζει να επισκεφθείς το Αλ Καράκ λόγω του ομώνυμου κάστρου του. Το κάστρο Αλ Καράκ είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα κάστρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

8) ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ
Η Ουάντι Ραμ είναι η έρημος που έβλεπες στις ταινίες. Απέραντη, γαλήνια και πανέμορφη σου χαρίζει μοναδικές στιγμές. Μπορείς να την περπατήσεις με τα πόδια, να πας βόλτα με καμήλες αλλά και με 4×4. Θα δεις εκπληκτικούς αμμόλοφους αλλά και παλιές επιγραφές που χρησίμευαν στην επικοινωνία των καραβανιών.

9) ΑΚΑΜΠΑ
Άκαμπα! Το όμορφο λιμάνι της περιοχής και η ένα σημαντικό σημείο που «ενώνει» 4 διαφορετικές χώρες. Μια επίσκεψη στην πόλη αυτή αξίζει μονάχα αν έχεις αρκετό χρόνο και για τις υπόλοιπες επισκέψεις και δραστηριότητες. Στην Άκαμπα μπορείς να κάνεις και καταδύσεις.

10) ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Και φυσικά για το τέλος αφήσαμε μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου στην Ιορδανία, μετά την Πέτρα. Η Νεκρά Θάλασσα θα σου χαρίσει πρωτόγνωρες εμπειρίες -όπως να επιπλέεις πολύ ευκολότερα από οτι στην θάλασσα- και καταπραϋντικό σπα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here