Η μεγαλοπρεπής αρχαία πόλη Γέρασα δεν είναι μια ακόμη αρχαία πόλη του κόσμου. Δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει τους μακεδόνες πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου και είναι μέχρι και σήμερα επισκέψιμη!

Εμείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας στην Ιορδανία δεν την παραλείψαμε και είδαμε από κοντά την ομορφιά της.

iordania jordan happy traveller (7)

Πόλη: Γεράσα
Χώρα: Ιορδανία
Έκταση: 410 km²
Υψόμετρο: 600 μ.

Γενικές Πληροφορίες:
Η αρχαία πόλη Γέρασα ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο (ή τον στρατηγό του Περδίκκα) για να ζήσουν οι ηλικιωμένοι Μακεδόνες πολεμιστές του. Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε μια πόλη που συναποτελεί με άλλες την Δεκάπολη της Κοίλης Συρίας. Βρισκόταν μεταξύ της Πέλλας και της Φιλαδέλφειας. Ήταν κτισμένη στις όχθες του ποταμού Χρυσορρόα.

Που να πάω – Τι να δω:
Στην αρχαία πόλη Γέρασα μπορείς να θαυμάσεις πολλές δημιουργίες που θα σε μεταφέρουν απευθείας στην Ελλάδα. Τα κτίρια αλλά και όλα τα κτίσματα της πόλης παραπέμπουν έντονα στον ελληνικό πολιτισμό και την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις στην πόλη Γέρασα είναι η πανέμορφη Οβάλ πλατεία, η αψίδα του Ανδριανού, ο ναός της Άρτεμις, τον Ιππόδρομο αλλά και τον καθεδρικό ναό.

iordania jordan happy traveller (10)

Είσοδος – Jordan Pass:
Αν θέλεις να έχεις όλα τα αξιοθέατα της Ιορδανίας σε ένα εισιτήριο μπορείς να αγοράσεις το Jordan Pass. (www.jordanpass.jo). Κοστίζει από 70-80 JD ανάλογα με την βαθμίδα εισιτηρίου που θέλεις να πάρεις. Από την άλλη αν θέλεις να μπεις μόνο σε συγκεκριμένα αξιοθέατα μπορείς να τσεκάρεις από πριν πόσο έχουν και να υπολογίσεις αν σε συμφέρει. Για παράδειγμα η είσοδος στην Γέρασα κοστίζει 10 JD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here