Η πόλη των καταδυτών και των windsurfer βρίσκεται στην Ιορδανία και ονομάζεται Άκαμπα! Εκτός όμως από μια πόλη με έντονη δραστηριότητα στη θάλασσα, είναι υπέροχη και στην στεριά.

Το λιμάνι της πόλης, η μόνιμα καλοκαιρινή θερμοκρασία αλλά και τα υπέροχα σημεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση την κάνουν τον τέλειο ταξιδιωτικό προορισμό στη χώρα της Ιορδανίας.

Acaba Iordania Happy Traveller (4)

Χώρα: Ιορδανία
Πόλη: Άκαμπα
Ίδρυση: 4000 π.Χ.
Πληθυσμός: 86.000
Έκταση: 375 000 000 m²
Υψόμετρο: 6 μ.

Γενικές Πληροφορίες:
Η Άκαμπα είναι μια παραθαλάσσια πόλη της νότιας Ιορδανίας με πληθυσμό 86.000. Κατοικείται από το 4000 π.Χ. και είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα αφού είναι και το μοναδικό λιμάνι της. Κατά την Ελληνιστική Περίοδο η ελληνική ονομασία της Άκαμπα ήταν «Βερενίκη». Η τοπική ώρα είναι η ίδια με την ώρα Ελλάδας. Η πόλη είναι γνωστή σήμερα κυρίως για τον τουρισμό της, ιδιαίτερα σε όσους αγαπούν τις καταδύσεις και το windsurf. Επίσης διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία και υπέροχες αμμώδεις παραλίες.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Αφού έφτασες μέχρι την Άκαμπα επιβάλλεται να δοκιμάσεις το παραδοσιακό ιορδανικό φαγητό μανσάφ. Επίσης μην παραλείψεις να γευτείς μπακλαβά και κιουνεφέ που σερβίρονται στα διάφορα καφέ.

Acaba Iordania Happy Traveller

Που να πάω – Τι να δω:
Ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της πόλης είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άκαμπα που κρύβει εκπληκτικά εκθέματα. Εκτός της Άκαμπα σου προτείνουμε να δεις την υπέροχη έρημο Wadi Rum αλλά και την επιβλητική και αρχαία πόλη της Πέτρας.

Δραστηριότητες:
Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο, για scuba diving και snorkeling. Άρα βρίσκεσαι στο ιδανικό σημείο για να εξερευνήσεις την υποθαλάσσια ζωή της περιοχής. Πλούσιος βυθός και πολύχρωμα κοράλλια σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις σε κάθε βουτιά. Επίσης οι windSurfers λατρεύουν την Άκαμπα και την επισκέπτονται πολύ συχνά για να κάνουν σέρφ. Επίσης στην περιοχή είναι αρκετά διαδεδομένο και το χαμάμ.

Που να μείνω:
Κλείσε οικονομικό δωμάτιο στην Άκαμπα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here