Το Όρος Νέμπο θεωρείται από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας. Εκτός από τα υπέροχα αρχαιολογικά ευρήματα και την εξαιρετική πανοραμική θέα, λέγεται ότι από εκεί αντίκρυσε ο Μωησής την γη της Επαγγελίας.

oros nebo iordania happy traveller

Όρος: Νέμπο
Χώρα: Ιορδανία
Υψόμετρο: 710 μ.

Γενικές Πληροφορίες:
Το όρος Nebo είναι ένα βουνό της Ιορδανίας το οποίο βρίσκεται περίπου στα 710 μέτρα. Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση λέγεται ότι ο Μωυσής ανέβηκε στο Όρος Νεμπο για να δει τη χώρα της Χαναάν, την οποία ο Θεός είπε ότι δεν θα εισέλθει. Τελικά πέθανε στο Μοάβ. Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο Μωυσής έχει ταφεί στο βουνό, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ο τόπος ταφής του.

Που να πάω – Τι να δω:
Τα αξιοθέατα που μπορείς να δεις στο όρος Νέμπο είναι συγκεκριμένα. Αρχικά θα πρέπει να δεις την υπέροχη πανοραμική θέα. Ειδικά αν έχει καθαρή ημέρα μπορείς να δεις τη Νεκρά θάλασσα, τον ποταμό Ιορδάνη ακόμη και την Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια μπορείς να δεις από κοντά τα ψηφιδωτά που ανακαλύφθηκαν εκεί και χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα. Βγαίνοντας από την αίθουσα με τα ψηφιδωτά αλλά απολαμβάνοντας και εκείνα που βρίσκονται εκτός της, θα δεις τον επιβλητικό σταυρό που έφτιαξε ο ιταλός καλλιτέχνης Giovanni Fantoni. Ο σταυρός συμβολίζει το χάλκινο φίδι που δημιούργησε ο Μωυσής στην έρημο και τον σταυρό πάνω στο οποίο ο Ιησούς σταυρώθηκε.

oros nebo iordania happy traveller (4)

Πληροφορίες για τον χώρο:
Το κόστος για να περάσεις στο όρος είναι μόλις 1 JD.
Ώρες λειτουργίας:
Καλοκαίρι: 8 π.μ. έως 6 μ.μ.
Χειμώνας: 8πμ έως 4μμ

Πως να πάω:
Η τοποθεσία βρίσκεται 10 λεπτά δυτικά της Madaba με το αυτοκίνητο, και 26 χλμ. από το Αμμάν. Ο ευκολότερος τρόπος για να δεις το όρος Νέμπο είναι κάνοντας road trip το οποίο συμπεριλαμβάνει τουρ στα σημαντικότερα σημεία της περιοχής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here