Οι τουρίστες που ταξιδεύουν για να ανακαλύψουν παλιούς πολιτισμούς και να γοητευτούν από αρχαία μνημεία, δεν είναι και λίγοι. Είμαστε και εμείς απ΄αυτούς που δεν γίνεται να δούμε κάποιο αρχαιοπρεπές μνημείο και να μην ψάξουμε περισσότερα για αυτό.

Αν θέλεις να ταξιδέψεις σε πόλεις με μεγάλη ιστορία και αρχαίες ομορφιές ανά τον κόσμο, δεν έχεις παρά να συμβουλευτείς τη λίστα που σου φτιάξαμε.

athens-copy
Αθήνα, Ελλάδα

1. Αθήνα, Ελλάδα
Αθήνα, η πόλη που άρχισε να ανθίζει από το 3.200 π.Χ και χάρισε σε όλο τον κόσμο έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία, φιλοσοφία και τόσες ακόμη. Όχι που είναι δική μας, αλλά η Αθήνα είναι ίσως η κορωνίδα των αρχαίων πόλεων που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος για να ανακαλύψει ενδιαφέρουσες αρχαίες ιστορίες και να δει εκπληκτικά αρχιτεκτονήματα.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

2. Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
Η Ιερουσαλήμ εκτός από μια υπέροχη αρχαία πόλη γεμάτη ιστορία είναι και θρησκευτικό κέντρο για αρκετές θρησκείες. Όταν εμείς την επισκεφθήκαμε βιώσαμε το απόλυτο δέος, καθώς όλα όσα έχουν  διαδραματιστεί σε αυτή τη πόλη είναι συγκλονιστικά. Happy Traveller στους Αγίους Τόπους.

3. Πυραμίδες, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος
Η ιστορία της Αιγύπτου επίσημα ξεκινά το 3.100 π.Χ., όμως δείγματα ζωής υπάρχουν από πολύ παλιότερα στην περιοχή. Βέβαια από όσο παλιά και να προέρχεται η ζωή στην Αίγυπτο, είναι πάντα από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους απανταχού ιστοριοδίφες. Οι πυραμίδες της Γκίζας, η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τόσα ακόμη υπέροχα μέρη για να επισκεφθείς σε αυτή την μοναδική χώρα.

Κωνσταντινούπολη, Παραδοσιακό φαγητό
Κωνσταντινούπολη, Παραδοσιακό φαγητό

4. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Η Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. και είναι επηρεασμένη από διάφορους πολιτισμούς. Η όμορφη αρχοντιά της είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και ως πόλη είναι πλούσια σε μνημεία και αξιοθέατα. Η ιστορία της πολύπαθη και πονεμένη, όμως παραμένει μια υπέροχη ιστορική πόλη για να επισκεφθεί κανείς. Happy Traveller στην Κωνσταντινούπολη.

5. Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα
Δεν γίνεται να μην συμπεριλάβουμε στη λίστα με τους αρχαιότερους προορισμούς την Ολυμπία. Βλέπετε η Ολυμπία δεν είναι μόνο μια υπέροχη αρχαία πόλη, είναι και η γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων. Με την ίδρυσή της στα βάθη των αρχαίων χρόνων, η Ολυμπία καταφέρνει να κερδίζει και τον πιο απαιτητικό με την απλότητα και την ομορφιά της. Happy Traveller στην Αργολίδα/Πελοπόννησο (έχει και την Ολυμπία).

Τάλιν, Εσθονία
Τάλιν, Εσθονία

6. Τάλιν, Εσθονία
Η παλαιότερη ανθρώπινη οικιστική παρουσία στην περιοχή του Τάλιν, ανάγεται στα 5.000 χρόνια. Η Παλαιά Πόλη του Ταλίν είναι πανέμορφη και μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη. Είναι επίσης καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Μάθε τα πάντα για το Τάλιν.

7. Ιεριχώ, Παλαιστίνη
Η Ιεριχώ ιδρύθηκε το 9.600 π.Χ. και αυτό είναι συγκλονιστικό από μόνο του. Πόσο μάλλον όταν μαθαίνεις και τη σύγχρονη πολύπαθη ιστορία της. Η Ιεριχώ είναι πόλη στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά έχει καταληφθεί από το 1967 από το Ισραήλ. Στην πόλη αυτή καταφθάνουν διάφοροι επισκέπτες με περισσότερους τους θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς τουρίστες. Το οδοιπορικό μας στους Άγιους Τόπους. Happy Traveller στους Αγίους Τόπους.

Γέρασα, Ιορδανία
Γέρασα, Ιορδανία

8. Γέρασα, Ιορδανία
Η σπουδαία αρχαιοελληνική πόλη Γέρασα ιδρύθηκε το 331 π.Χ. και είναι σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχαίες πόλεις του κόσμου. Δημιουργήθηκε τότε για να φιλοξενήσει τους μακεδόνες πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου και είναι μέχρι και σήμερα επισκέψιμη! Happy Traveller στην Ιορδανία (περιέχει και την πόλη Γέρασα)

DCIM100MEDIA
Γιάφα Jaffa, Τελ Αβίβ

9. Γιάφα, Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Η πόλη Γιάφα ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Ιόππη. Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι ο χώρος της Jaffa (Γιάφα) κατοικήθηκε γύρω στο 7500 π.Χ. Η πόλη είναι παραθαλάσσια, μικρή και πολύ ενδιαφέρουσα. Happy Traveller στο Τελ Αβίβ.

10. Λευκωσία, Κύπρος
Στην αρχαιότητα η πόλη ονομαζόταν Λήδρα και ήταν ένα από τα αρχαία βασίλεια της Κύπρου. Η Λήδρα καταστράφηκε τον 8ο ή τον 7ο π.Χ. αιώνα, οπότε όπως καταλαβαίνουμε η Λευκωσία ήταν υπαρκτή και πιο πριν. Η Λευκωσία κρύβει και ιστορικά διαμάντια που δεν μπορείς να χάσεις. Happy Traveller στην Κύπρο.

LEAVE A REPLY