Καλαμάτα! Μιλάμε φυσικά για την αρχόντισσα της Μεσσηνίας και μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Στην Καλαμάτα θα βρεις τα πάντα.. βουνό, θάλασσα, πεδιάδες και όρμους. Η πόλη συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και τα υπέροχα σύκα με το εξαιρετικό λάδι!

kalamata happy traveler

Πόλη: Καλαμάτα
Χώρα: Ελλάδα
Περιφέρεια: Πελοπόννησος
Νόμισμα: Ευρώ

Γενικές Πληροφορίες:

Η Καλαμάτα κατά την εποχή του Ομήρου λεγόταν Φαρές. Η πόλη έχει πληθυσμό 54.100 κατοίκους, ενώ o Δήμος Καλαμάτας έχει 69.849. Απέχει 223 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 215 χλμ. από την Πάτρα και 715 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Η Καλαμάτα διαθέτει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Πελοποννήσου.

Που να πας – Τι να δεις:

Στην Καλαμάτα θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς την πανέμορφη Παλαιά Πόλη και να περπατήσεις στα δρομάκια της. Εκεί θα ανακαλύψεις και σημαντικό κομμάτι της νυχτερινής ζωής της πόλης. Θα σου πρότεινα να επισκεφθείς τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής αλλά και την βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Πέρνα μια βόλτα από το Δημαρχείο και μην ξεχάσεις να απολαύσεις το πάρκο του ΟΣΕ όπου εκτίθενται παλιές μηχανές και σιδηροδρομικά βαγόνια. Φυσικά μην ξεχάσεις να κάνεις μπάνιο στην παραλία έκτασης τεσσάρων χιλιομέτρων που διαθέτει η πόλη. Τέλος, περπάτησε στην λεωφόρο Ναυαρίνου μιας και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης για βόλτα και ποδηλατάδα.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά προϊόντα με καταγωγή την Καλαμάτα είναι τα σύκα. Δεν γίνεται να φύγεις από την Καλαμάτα χωρίς να δοκιμάσεις και να πάρεις και λίγα για το σπίτι. Κάτι ακόμη εξαιρετικό που παράγεται στην πόλη είναι φυσικά το λάδι. Το καλαματιανό λάδι είναι ασύγκριτο και πάρα πολύ καλής ποιότητας. Μην φύγεις από την Καλαμάτα αν δεν δοκιμάσεις δίπλες. Τις κάνουν τόσο τέλειες που θα τις λατρέψεις. Επίσης δοκίμασε το αυθεντικό καλαματιανό παστέλι που έχει τις ρίζες του στην Ιλιάδα του Ομήρου. Κάποια άλλα που ενδείκνυται να δοκιμάσεις στην πόλη είναι ούζο, ρακή, τσίπουρο, λαλάγγια, λουκούμια, γλυκά του κουταλιού, παξιμάδια και μέλι. Είναι τόσα πολλά… οπότε διάλεξε ο,τι σου αρέσει περισσότερο!

Οι καλύτερες παραλίες στην Μεσσηνία:

Οι παραλίες της Μεσσηνίας είναι σίγουρα η μια καλύτερη από την άλλη. Αυτές όμως που εμείς ξεχωρίσαμε είναι η Βοϊδοκοιλιά, η Χρυσή ακτή, η Καλογριά της Στούπας και η παραλία Περούλια. 

kalamata happy travellerkalamata happy traveler (7)kalamata happy traveler (2) kalamata happy traveler (3) kalamata happy traveler (4) kalamata happy traveler (5) kalamata happy traveler (6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here