Όσοι ταξιδεύουν συχνά γνωρίζουν πως η επιλογή της θέσης είναι πολύ σημαντική. Κάποιες σου προσφέρουν καλύτερη θέα, άλλες μεγαλύτερη άνεση και άλλες μεγαλύτερη ασφάλεια. Ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας υπάρχει και η ανάλογη θέση για να ικανοποιήσει τα «θέλω» του.

happytravelle-travel-tips

Και ποιος δεν θέλει την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο; Ένα άνετο ταξίδι ισοδυναμεί με περισσότερα χαμόγελα κατά την άφιξη του ταξιδιώτη στον προορισμό. Σίγουρα όσοι επιλέγουν business class αλλά και πρώτη θέση έχουν περισσότερα προνόμια όμως υπάρχουν και στις οικονομικές θέσεις, καθίσματα που μπορούν να σου προσφέρουν ένα άνετο ταξίδι.

Βέβαια η έκφραση «καλύτερη θέση» αυτοακυρώνει τον εαυτό της, αφού το καλύτερο για τον καθένα είναι σχετικό και θα καταλάβεις ευθύς αμέσως τι εννοώ. Κάποιος που φοβάται τα αεροπλάνα, σίγουρα δεν θεωρεί καλές θέσεις εκείνες που βρίσκονται κοντά στο παράθυρο, ενώ κάποιος που λατρεύει την θέα από ψηλά τις θεωρεί τις καλύτερες. Πάμε λοιπόν να δούμε μια προς μια τις επιλογές που έχει ο ταξιδιώτης και ποια είναι η ιδανική για σένα.

1. Καθίσματα στις εξόδους κινδύνου και στα διαχωριστικά ανάμεσα στην business class και την οικονομική θέση. Το πρώτο και σημαντικότερο θετικό με αυτές τις θέσεις είναι ότι διαθέτουν -συνήθως- μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια. Ένα δεύτερο είναι πως αν φοβάσαι τις πτήσεις, οι θέσεις στην έξοδο κινδύνου σε κάνουν να νιώθεις λίγο πιο ασφαλής.

2. Θέση στο παράθυρο. Είναι σίγουρα η καλύτερη θέση για τους περισσότερους. Διαθέτει παράθυρο για να απολαμβάνεις την θέα από ψηλά και την δυνατότητα να φωτογραφίζεις τα σύννεφα. Καθήμενος σε αυτή τη θέση έχεις το πλεονέκτημα του άνετου ύπνου. Γέρνεις το κεφάλι σου στο πλάι και κοιμάσαι, χωρίς να δυσκολεύεσαι όπως στις υπόλοιπες θέσεις. Τέλος, βάσει ερευνών οι θέσεις στο παράθυρο είναι οι πιο καθαρές, με λιγότερα μικρόβια. Φυσικά γεγονός είναι πως οι άνθρωποι που φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, επουδενί δεν προτιμούν τις θέσεις στα παράθυρα.

3. Οι πίσω θέσεις. Η γαλαρία, είναι για πολλούς αποτρεπτική αλλά όχι για όλους. Στην περίπτωση που δεν μπαίνεις και βγαίνεις με φυσούνα, είσαι ο πρώτος που θα κατέβεις από το αεροπλάνο, χωρίς να περιμένεις να αποβιβαστούν οι άλλοι. Επίσης οι πίσω θέσεις ενώ διαθέτουν περισσότερη φασαρία -λόγω του ήχου του κινητήρα- , για κάποιο λόγο είναι πιο ήρεμες και απομονωμένες. Φυσικά ας μην προτιμώνται από άτομα με φοβίες στις πτήσεις καθώς εκεί γίνεται αντιληπτή η κάθε κίνηση του αεροπλάνου πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του αεροσκάφους. Ένα επιπλέον αρνητικό είναι ότι βρίσκονται δίπλα στις τουαλέτες.

4. Θέσεις στα φτερά. Αυτή είναι η θέση που θα πρέπει να προτιμηθεί από όλους όσους διαθέτουν φοβίες. Οι θέσεις στα φτερά ελαχιστοποιούν κάθε κίνηση του αεροπλάνου -σε αντίθεση με τις πίσω θέσεις, όπως προαναφέρθηκε-.

5. Ποια είναι η ασφαλέστερη θέση στο αεροπλάνο; Σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση όμως σίγουρα υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις -αναλογικά- την πιο ασφαλή θέση στο αεροπλάνο. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε ατυχήματα αεροπλάνων, οι πιο ασφαλείς θέσεις ξεκινούν από τη μέση του αεροπλάνου (δηλ. από τα φτερά) προς τα πίσω. Επίσης αρκετά ασφαλείς θέσεις είναι και εκείνες που βρίσκονται στις εξόδους κινδύνου. Παρόλα αυτά τα ατυχήματα αεροπλάνων αν και είναι σπάνια, ως επί το πλείστων δεν έχουν επιζών με βάση το που καθόταν. Επίσης το κάθε ατύχημα είναι διαφορετικό και μπορεί να χαλάσει διαφορετικό μέρος του αεροπλάνου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here