Ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά αξιοθέατα της Λιθουανίας είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το κάστρο της πόλης Τρακάι. Το κάστρο αυτό είναι χτισμένο πάνω σε ένα νησάκι και μάλιστα είναι το μοναδικό στην ανατολική Ευρώπη.

default
Άποψη του κάστρου Τρακάι από ψηλά (Drone FTBLETSAS)

Πόλη: Τρακάι
Χώρα: Λιθουανία
Έκταση: 11,5 km²
Υψόμετρο: 155 μ.

Γενικές Πληροφορίες:
Το κάστρο Τρακάι χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και στην αρχή λειτουργούσε ως φρούριο, έπειτα ως κατοικία του Δούκα και στο τέλος ως φυλακή. Το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο βρίσκεται στην λίμνη Γκαλβέ (Galvė). Στο πέτρινο κάστρο Τρακάι θα ανακαλύψεις το μουσείο, την μεγαλοπρεπή αυλή και τα ιδιαίτερα δωμάτιά του.

Τι να δω – Τι να κάνω:
Όταν φτάσεις στην πόλη Τρακάι κάνει μια βόλτα στην περιοχή. Εκεί θα δεις τα παραδοσιακά σπίτια της πόλης. Έπειτα κατευθύνσου απευθείας στο κάστρο του Τρακάι. Μπες μέσα και απόλαυσε το μουσείο, τις αίθουσες και την μεγάλη αυλή. Όταν βγεις μην ξεχάσεις να πας μια βόλτα με βάρκα ή θαλάσσιο ποδήλατο στη λίμνη. Εμείς απολαύσαμε μισή ώρα εκεί με το θαλάσσιο ποδήλατο και πληρώσαμε μόλις 5 ευρώ. Για μια ώρα θα πληρώσεις 8 ευρώ.

trakai lithuania happy traveller (4)

Που να φάω – Τι να φάω:
Η περιοχή φημίζεται για τα Kybynlar ή kibinai. Είναι παραδοσιακά πιτάκια με διάφορες γεμίσεις. Αυτό το έδεσμα είναι σίγουρα και αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις όταν φτάσεις στην περιοχή. Το εστιατόριο Kybynlar φτιάχνει τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα. Βρίσκεται μάλιστα επάνω στον κεντρικό δρόμο και έχει θέα το κάστρο. Διεύθυνση: Karaimų g. 29, Trakai 21104, Λιθουανία.

Πως να πάω:
Εφόσον έχεις φτάσει (αεροπορικώς) στο Βίλνιους θα πρέπει να πας στην πόλη Τρακάι οδικώς. Η μια πόλη απέχει από την άλλη περίπου μισή ώρα διανύοντας μια ευχάριστη διαδρομή. Όταν φτάσεις εκεί κάνε μια βόλτα και επισκέψου το γνωστό κάστρο. Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ ενώ αν θέλεις να βγάλεις και φωτογραφίες εντός, θα πρέπει να πληρώσεις 1,50 ευρώ.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με την Λιθουανία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here