Αν σου αρέσει η φύση, τότε σίγουρα θα απολάμβανες μια βόλτα στον ψηλότερο καταρράκτη των Νήσων Φερόες. Ο εντυπωσιακός καταρράκτης, εκτός από σήμα κατατεθέν της χώρας, είναι και ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Βόρειου μέρους της νήσου Streymoy.

Καταρράκτης: Fossá
Τοποθεσία: Νησί Streymoy
Δήμος: Sunda Kommuna
Χώρα: Νησιά Φερόε
Ύψος: 140 μέτρα

Γενικές Πληροφορίες: Ο ψηλότερος καταρράκτης των νήσων Φερόες έχει ύψος 140 μέτρων και βρίσκεται στα βόρεια του νησιού (Στρεμόι) Streymoy. Το «Fossá» στη γλώσσα των νήσων Φερόες σημαίνει «ποτάμι με καταρράκτες» και υπάρχουν πολλά ρέματα στο νησί Φερόε με τέτοιο όνομα. Ο καταρράκτης ξεκινά από την κορυφή του βουνού και καταλήγει στον ωκεανό.

Πού είναι ο καταρράκτης Fossá;
Θα βρεις τον επιβλητικό Fossá στο βόρειο τμήμα του κύριου νησιού Streymoy (στο ίδιο νησί με την πρωτεύουσα Τόρσχαβν). Ο καταρράκτης βρίσκεται κοντά στο χωριό Haldarsvík, στο δήμο Sunda Kommuna. Εάν οδηγείς προς την πόλη Tjørnuvík, ο καταρράκτης βρίσκεται δίπλα στο δρόμο, περίπου 5 χιλιόμετρα πριν φτάσεις στην πόλη.

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΒΡΑΧΟΙ: Μόλις φτάσεις εκεί, πήγαινε μέχρι το Tjørnuvík. Από την παραλία υπάρχει η καλύτερη θέα των δύο διάσημων πέτρινων όγκων Risin (Γίγαντας) και Kelingin (η γυναίκα του γίγαντα ή Μάγισσα). Οι εντυπωσιακοί βράχοι βρίσκονται στη θάλασσα και μπορείς να τους δεις στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Βράχοι Risin (Γίγαντας) και Kelingin (η γυναίκα του γίγαντα ή Μάγισσα)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ο καταρράκτης Φοσσά είναι από τα πιο εύκολα προσβάσιμα μέρη της χώρας. Η καλύτερη εποχή για να πας είναι την άνοιξη που έχει και περισσότερο νερό. Παρόλα αυτά, όποτε και να πας είναι και πάλι εντυπωσιακός.

  • Χρόνος: 20 λεπτά κάθε διαδρομή / 40 λεπτά μετ ‘επιστροφής στο Mid Tier / 1 ώρα μετ’ επιστροφής στο Upper Tier
  • Δυσκολία: Εύκολο

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ: Η επίσκεψη στον καταρράκτη Fossa είναι μια υπέροχη εμπειρία και έχει εύκολη πεζοπορία, αλλά όπως πάντα στα Νησιά Φερόες, θα πρέπει πάντα να προσέχεις που πατάς και να έχεις το νου σου στα ύψη. Εάν ταξιδεύεις με μικρά παιδιά, κράτησέ τα μακριά από τις άκρες και πρόσεξε που στέκεστε!

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα για τα νησιά Φερόε:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here