Κιλοργκλιν! Η ιρλανδική πόλη που βρίσκεται στον δακτύλιο του Κέρρυ. Σε αυτήν σερβίρεται ζεστή μπύρα, φτιαγμένη από τους ντόπιους. Το πανέμορφο σκηνικό της θα σε μαγέψει τόσο πολύ, που είναι πολύ πιθανό να πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε κάποια ταινία. Το άγαλμα της πόλης στέκει επιβλητικό και σε προδιαθέτει για ό,τι θα ακολουθήσει. Έλα μαζί μας για να εξερευνήσουμε μια από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ιρλανδίας.

killorgrin ireland bridge

Πόλη: Κιλοργκλιν
Χώρα: Ιρλανδία
Νόμισμα: Ευρώ
Πληθυσμός: 2085 κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:

Το Killorglin είναι γνωστό για το μεγάλο χάλκινο άγαλμα τράγου. Το άγαλμα ολοκληρώθηκε το 2001. Η πόλη κατοικείται από περίπου 2.000 κατοίκους. Είναι μια από της ομορφότερες περιοχές του Δακτυλίου του Κέρυ.

Που να πας – Τι να δεις:

Η πόλη είναι σχετικά μικρή και μπορείς να την γυρίσεις πολύ εύκολα σε λίγη ώρα. Ακόμη και αν είσαι περαστικός και δεν θέλεις να περάσεις πολύ χρόνο στο Κιλοργκλιν θα πρέπει να πας μια βόλτα από το άγαλμα-τράγο. Επίσης μην ξεχάσεις πριν φύγεις να πιεις και μια τοπική ζεστή μπύρα.

killorgrin ireland (6)

Που να φας – Τι να φας:

Η πόλη διαθέτει ποικιλία από εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα. Κάποια διαθέτουν παραδοσιακή ιρλανδική κουζίνα ή θαλασσινά και πιάτα με ψάρι που προέρχονται από τον ποταμό Laune ή από το κοντινό ψαροχώρι Cromane. Η Crafty Divils King Puck είναι μια ιρλανδική ζεστή μπύρα που παράγεται στο Killorglin από το 2014.

killorgrin ireland (8)killorgrin ireland (3) killorgrin ireland (4) killorgrin ireland (5)killorgrin ireland (7)killorgrin ireland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here