Ο χρυσός ναός του Κιότο είναι σίγουρα ένας ναός που δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου. Μοναδικό σκηνικό! Χτισμένος μέσα σε μια λίμνη και ακτινοβολώντας με τις χρυσές επικαλύψεις του, εντυπωσιάζει τους πάντες!

Μια βόλτα σε αυτό το ναό θα κάνει το ταξίδι σου στην Ιαπωνία ακόμη πιο μαγικό απ’ ότι φαντάστηκες.

JAPAN Happy Traveller (35)

Γενικές Πληροφορίες:
Ο Kinkakuji είναι ένας ναός στην Ιαπωνία και βρίσκεται στο βόρειο Κιότο. Το ιδιαίτερο με αυτό το ναό είναι φυσικά ότι οι δύο πρώτοι όροφοι είναι πλήρως καλυμμένοι με φύλλα χρυσού. Ονομάστηκε τυπικά ως Rokuonji και ήταν η βίλα του Ashikaga Yoshimitsu, η οποία μετά το θάνατό του το 1408 μετατράπηκε σε ναό Zen της αίρεσης Rinzai. Είναι το μόνο κτίριο που απομένει από το πρώην συγκρότημα του Yoshimitsu. Έχει καεί αρκετές φορές καθ ‘όλη την διάρκεια της ιστορία του, αλλά αυτό δεν του έχει στερήσει την ομορφιά του. Ξαναχτίστηκε το 1955.

Εντυπωσιακό κτίριο – Εντυπωσιακή τοποθεσία:
Ο ναός αυτός έχει γίνει τόσο γνωστός όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερότητάς του με τα φύλλα χρυσού και της αρχιτεκτονικής του αλλά λόγω της υπέροχης τοποθεσίας του. Ο ναός Kinkakuji χτίστηκε μέσα σε μια λίμνη και αυτό τον καθιστά ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Golden Temple Kioto Japan Happy Traveller (2)

Happy Traveller Info:
Κάθε όροφος του ναού Kinkakuji αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό στυλ αρχιτεκτονικής.
Ο πρώτος όροφος είναι χτισμένος σε στυλ Shinden. Ο δεύτερος όροφος είναι χτισμένος στο στυλ Bukke. Ο τρίτος και ανώτατος όροφος είναι χτισμένος στο στυλ μιας κινεζικής αίθουσας Zen.

Golden Temple Kioto Japan Happy Traveller (4)

Golden Temple Info:
Οι ώρες λειτουργίας είναι 9:00 to 17:00 και δεν κλείνει καμία μέρα, είναι καθημερινά ανοιχτός. Το κόστος για να μπεις είναι 400 yen.

Golden Temple Kioto Japan Happy Traveller

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here