Νίκκο! Η «ιερή πόλη» της Ιαπωνίας που αριθμεί περί τους 103 ναούς. Ένας πραγματικός ταξιδιώτης δεν θα μπορούσε να αφήσει αυτή την πόλη εκτός του ταξιδιωτικού του πλάνου. Η Ιαπωνία έχει πολλά μέρη που μπορούν να σε γοητεύσουν και το Νίκκο είναι ένα από αυτά.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, απόλαυσε και σου παρουσιάζει τις ομορφιές της ιδιαίτερης αυτής πόλης της Ιαπωνίας!

Tosobu Nikko Japan Happy Traveller (3)

Πόλη: Νίκκο
Χώρα: Ιαπωνία
Πληθυσμός: 84.197
Γλώσσα: Ιαπωνικά
Νόμισμα: Γιεν

Γενικές Πληροφορίες:
Το Νίκκο είναι μια πόλη που βρίσκεται στο Tochigi της Ιαπωνίας. Η πόλη έχει πληθυσμό 84.197 κατοίκους και συνολική έκταση της είναι 1.449,83 km2. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για Ιάπωνες και όχι μόνο. Το Νίκκο διαθέτει 103 ναούς. Από αυτούς οι 23  ανήκουν στο Σιντοϊστικό Ιερό του Όρους Φουτάρα, τα 42 ανήκουν στο Σιντοϊστικό Ιερό Τοσόγκου και τα 38 ανήκουν στον Βουδιστικό ναό Ρίννοτζι. Η πόλη αυτή διαθέτει εξαιρετικά δείγματα της παραδοσιακής Ιαπωνικής αρχιτεκτονικής και ανακηρύχθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ το 1999.

Που να πάω – Τι να δω:
Τα βασικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το μαυσωλείο του shōgun Tokugawa Ieyasu (Nikkō Tōshō-gū) και το εγγονού του Iemitsu (Iemitsu-byō Taiyū-in). Υπάρχουν επίσης πολλές διάσημες θερμές πηγές που μπορείς να επισκεφθείς στην περιοχή. Η Shinkyo bridge είναι και ένα από τα σύμβολα της πόλης και επιβάλλεται να την δεις από κοντά. Οι βοτανικοί κήποι της πόλης και φυσικά οι πολλοί και εντυπωσιακοί ναοί της θα σε γοητεύσουν. Οι ναοί του Νίκκο είναι 103 και πρακτικά είναι αδύνατο να τους επισκεφθείς όλους. Μπορείς όμως να προσπαθήσεις να δεις όσους περισσότερους μπορείς. Εμείς επισκεφθήκαμε το ναό  Τοσόμπου.

Tosobu Nikko Japan Happy Traveller

Που να μείνω – Διαμονή:
Το Νίκκο μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής ημερήσια εκδρομή από το Τόκιο, όμως εσύ μπορεί να θέλεις να μείνεις και ένα βράδυ εκεί (και καθόλου δεν σε αδικούμε). Βρες φθηνά και πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα στο Νίκκο, εδώ.

Tosobu Nikko Japan Happy Traveller (4)

Happy Traveller Info:
Το Νίκκο συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματα του ταξιδιωτικού γραφείου COSMORAMA για την Ιαπωνία για όσους ενδιαφέρονται να πας στην χώρα αυτή με γκρούπ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here