Κοκκάρι! Το πρακτορείο Best European Destinations το ξεχώρισε και το χαρακτήρισε ως κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης. Μάλιστα το κατέταξε στην 3η θέση σχετικής λίστας. Όχι ότι περιμέναμε κάποια επιβεβαίωση για να αντιληφθούμε την ομορφιά αυτού του χωριού, αλλά είναι ωραίο να αναγνωρίζεται και από άλλους.

Κοκκάρι, Σάμος
Κοκκάρι, Σάμος

Χωριό: Κοκκάρι
Νησί: Σάμος
Χώρα: Ελλάδα
Πληθυσμός: 1.060

Γενικές Πληροφορίες:
Το Κοκκάρι είναι αναμφισβήτητα το διαμάντι του νησιού. Απέχει 10 χλμ. από την πόλη της Σάμου και συντηρείται από τον τουρισμό που είναι και η κύρια απασχόληση των μόνιμων κατοίκων. Το Κοκκάρι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και λέγεται ότι το όνομά του αποδίδεται στην εκτεταμένη καλλιέργεια του κοκκαριού (είδους μικρού κρεμμυδιού).

Που να πάω – Τι να δω:
Στο Κοκκάρι δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις αλλά όλα όσα θα κάνεις θα τα λατρέψεις. Εκτός από την βόλτα στον κεντρικό δρόμο του χωριού -που είναι πανέμορφος- μπορείς να απολαύσεις εκεί τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σου. Φυσικά στο τέλος του δρόμου υπάρχει η πανέμορφη διπλή παραλία που μένει αξέχαστη σε όποιον την επισκεφθεί.

samos kokkari happy traveller

Που να φάω:
Στο Κοκκάρι το φαγητό αλλά και το ρόφημα είναι μονόδρομος. Μόνο το Aelio μπορεί να σε χαλαρώσει αλλά και να σου προσφέρει τόσο τέλεια πιάτα. Επισκέψου το και δοκίμασε τα χειροποίητα γλυκά και τους τέλειους χυμούς που φτιάχνουν στο μαγαζί και μας ευχαριστείς μετά.

Που να μείνω:
Κλείσε φθηνό δωμάτιο στην Σάμο. 

Επεισόδιο:
Απόλαυσε το Happy Traveller στη Σάμο και πάρε ιδέες για το επόμενο ταξίδι σου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here