Το Πυθαγόρειο πήρε το όνομά του από τον γνωστό σε όλο τον κόσμο Πυθαγόρα. Ο φιλόσοφος,γεωμέτρης, θεωρητικός της μουσικής και φυσικά μαθηματικός, άφησε το στίγμα του έντονα στο χωριό αυτό.

Τουριστικό, γοητευτικό και γραφικό το Πυθαγόρειο είναι σίγουρα ένας από τους λόγους, που θα σε κάνει να ταξιδέψεις μέχρι το ελληνικό νησί.

samos pythagorio happy traveller (3)

Χωριό: Πυθαγόρειο
Νησί: Σάμος
Χώρα: Ελλάδα
Πληθυσμός: 1.272 κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:
Το όνομα του οικισμού μέχρι το 1955 ήταν Τηγάνι όμως από τότε και έπειτα καθιερώθηκε το Πυθαγόρειο ως επίσημη ονομασία του. Κατά την αρχαιότητα στη θέση του Πυθαγορείου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Σάμου. Μάλιστα το λιμάνι του οικισμού στέκει εκεί από τα αρχαία χρόνια και περιγράφεται από τον Ηρόδοτο ως ένα από τα θαυμαστά έργα του νησιού. Φυσικά είναι το αρχαιότερο τεχνητό λιμάνι της Μεσογείου.

Που να πάω – Τι να δω:
Περπάτησε στο χωριό και απόλαυσε την ομορφιά του αρχαίου λιμανιού. Κάνε βόλτα στα στενά του Πυθαγορείου και γνώρισέ το καλύτερα. Επισκέψου την κεντρική εκκλησία του χωριού και φυσικά μην παραλείψεις να βουτήξεις στα καταγάλανα νερά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

samos pythagorio happy traveller (5)

Που να φάω:
Στο Πυθαγόρειο θα βρεις πολλές και αξιόλογες ταβέρνες και εστιατόριο. Εμείς έχουμε επισκεφθεί αρκετές φορές το χωριό αυτό και έτσι έχουμε πολλές διαφορετικές επιλογές να σου προτείνουμε. Αν προτιμάς εστιατόριο-ταβέρνα σου προτείνουμε το μαγαζί ΕΛΙΑ που βρίσκεται στο λιμάνι (κοντά στο άγαλμα του Πυθαγόρα). Πολύ καλό φαγητό, γρήγορη εξυπηρέτηση και πολύ καλή τοποθεσία. Αν πάλι ψάχνεις έναν απλό γύρο θα βρεις αρκετούς. Εμείς δοκιμάσαμε ένα με το όνομα ΓΥΡΟΚΡΑΤΙΑ. Είχε καλό γύρο και αρκετό κόσμο. Επίσης στην οδό Λογοθέτη (στην ίδια που βρίσκεται το Γυράδικο) θα βρεις και ένα μπουγατσατζίδικο με Σαλονικώτικο άρωμα. Δεν αντέξαμε να μην δοκιμάσουμε. Είχε πολύ φρέσκα πράγματα.

Που να μείνω:
Κλείσε φθηνό δωμάτιο στην Σάμο. 

Επεισόδιο:
Απόλαυσε το Happy Traveller στη Σάμο και πάρε ιδέες για το επόμενο ταξίδι σου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here