- Διαφήμιση -
Home Top10 Τα 10 κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στη Φθιώτιδα

Τα 10 κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στη Φθιώτιδα

0
40964
Η γέφυρα του Γοργοποτάμου

Φθιώτιδα! Ένας υπέροχος νομός της Στερεάς Ελλάδας με ποικιλομορφία και εντυπωσιακά μέρη. Γραφικά χωριά, μοναδικά φαράγγια, ιστορικά αξιοθέατα και μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές θα κερδίσουν κάθε επισκέπτη!

- Διαφήμιση -

Εμείς ταξιδέψαμε, ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφθείς όταν ταξιδέψεις στη Φθιώτιδα.

Λαμία
Λαμία

1. ΛΑΜΙΑ
Λαμία, η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη που «ηγείται» αυτού του πανέμορφου νομού. Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει στη Λαμία είναι το μεγαλόπρεπο κάστρο της. Το δεύτερο το όμορφο και γεμάτο ζωή κέντρο της πόλης. Μάθε περισσότερα για τη Λαμία.

Λειανοκλάδι - Λιανοκλάδι
Λειανοκλάδι – Λιανοκλάδι

2. ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ
Το Λειανοκλάδι απέχει 8 χιλιόμετρα από τη Λαμία και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 1.085 κατοίκους. Το πεδινό χωριό έχει υψόμετρο 75 μέτρα και έκταση 12,8 km². Ο πληθυσμός ασχολείται κυρίως με τη γεωργία. Το Λειανοκλάδι διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό.

Λουτρά Υπάτης
Λουτρά Υπάτης

3. ΥΠΑΤΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ
Η Υπάτη και τα λουτρά Υπάτης είναι ένα από τα κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφθείς όταν ταξιδέψεις στη Φθιώτιδα. Εκτός από τα λουτρά που πρέπει να κάνεις την Υπάτη, καλό είναι να επισκεφθείς και την Υπάτη και να μείνεις εκεί. Μάθε τα πάντα για την Υπάτη και τα Λουτρά Υπάτης στον πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό μας.

4. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΑΘΩΝΟΣ
Το μοναστήρι Αγάθωνος είναι ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα μοναστήρια της περιοχής και όχι μόνο. Στο μοναστήρι θα δεις και το σκήνωμα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 6 και στις 15 Αυγούστου. Εκτός όμως από το θρησκευτικό κομμάτι, το μοναστήρι Αγάθωνος είναι πανέμορφο και εξαιρετικά διατηρημένο από τους μοναχούς του, οπότε σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σου.

Η γέφυρα του Γοργοποτάμου
Η γέφυρα του Γοργοποτάμου

5. ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
Χώματα ιερά και τιμημένα. Ο Γοργοπόταμος και η γέφυρά του είναι από τα πιο εμβληματικά σημεία της Φθιώτιδας όσον αφορά τα χρόνια του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Αξίζει να επισκεφθείς και το χωριό και φυσικά τη γέφυρα όπου το 1942 έγινε η ανατίναξη.

6. ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΣΩΠΟΥ
Το φαράγγι του Ασωπού είναι ένας τόπος με μεγάλη επισκεψιμότητα όχι μόνο από Έλληνες περιπατητές αλλά και ξένους. Μόλις βρεθείς στα μονοπάτια, καταλαβαίνεις γιατί κάθε χρόνο το περπατούν τόσοι άνθρωποι.

Η Ηλέκτρα στην Παύλιανη
Η Ηλέκτρα στην Παύλιανη

7. ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ
Η Παύλιανη είναι αναμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες στάσεις μας σε όλο το ταξίδι. Ένα χωριό μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να το επισκεφθείς. Επιβάλλεται να πας και στο πάρκο του χωριού που με πολύ αγάπη έχει φτιάξει η δασκάλα και τα παιδιά του χωριού. Μοναδικές γέφυρες-πιάνο, παιχνίδια και άλλα πολλά θα σε συναρπάσουν. Μάθε περισσότερα για την Παύλιανη στο ολοκληρωμένο άρθρο μας.

Ο Ευτύχης στο μονοπάτι του Εφιάλτη
Ο Ευτύχης στο μονοπάτι του Εφιάλτη

8. ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι φυσικά η πεζοπορία στο μονοπάτι του Εφιάλτη. Από αυτό ο Εφιάλτης «πέρασε» τους Πέρσες και ουσιαστικά τους έδειξε τον μόνο τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να αιφνιδιάσουν τους Σπαρτιάτες.

9. ΘΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ
Μια ακόμη δραστηριότητα που έχει και αυτή το ενδιαφέρον της είναι η διαδρομή για τον θρόνο του Δία στην Παύλιανη. Η πανοραμική θέα του θρόνου φτάνει έως τον Μαλιακό Κόλπο.

10. IRON THRONE
Όταν αποφασίσεις να φτάσεις μέχρι τον θρόνο του Δία δεν γίνεται να παραλείψεις και τον σιδερένιο θρόνο του Game Of Thrones που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Το σημείο είναι επικό και η θέα θα σε αποζημιώσει.

Το ταξίδι μας στη Φθιώτιδα έγινε τον Οκτώβριο του 2019.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here