Σου αρέσει η φύση, τα μανιτάρια και η αναζήτηση; Τότε μάλλον έχουμε την καλύτερη δραστηριότητα για σένα! Ταξίδεψε μέχρι τα υπέροχα Μετέωρα και ανακάλυψε τρούφες από τις αρχές του Μαρτίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα αρχίζει το πρώτο 15ήμερo του Μαρτίου. Η δράση διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. Μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα και μέσα στην εκπληκτική φύση της περιοχής υπό τα επιβλητικά Μετέωρα οι άνθρωποι αναζητούν τα μοναδικά υπόγεια και πανάκριβα μανιτάρια, τις τρούφες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Μόλις εντοπιστούν οι τρούφες, οι έμπειροι σεφ «πιάνουν δουλειά». Φτιάχνουν μια υπέροχη μακαρονάδα με τρούφες την οποία μάλιστα απολαμβάνουν όλοι οι συμμετέχοντες στο δάσος. Για την παρασκευή του φαγητού οι διοργανωτές έχουν προνοήσει και έχουν μαζί τους μαγειρικό σκεύος και ό,τι άλλο χρειάζεται και μπορούν να μαγειρέψουν μέχρι και 60 μερίδες. Έπειτα οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο, όπου γνωρίζουν τα 350 είδη ζώων και τα 250 είδη μανιταριών, που υπάρχουν σε αυτό, συμμετέχουν σε γευσιγνωσία 4-5 ειδών μανιταριών, ενώ μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξου μεταξύ 60(!) διαφορετικών προϊόντων μανιταριών και τρούφας, που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.

Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα (6)

Η εμπειρία αυτή είναι μοναδική και αξίζει να την βιώσεις. Για αυτό αρχίζει να διαδίδεται μάλιστα με γοργούς ρυθμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να συμμετάσχετε στο Κυνήγι Τρούφας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2432024959 ή στο mail info@meteoramuseum.gr. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τα site trufflehunting.net και meteoramuseum.gr.

Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα (1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here