- Διαφήμιση -
Home ΑΣΙΑ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ: Ταξιδέψαμε στην πιο ακαταμάχητη λίμνη του κόσμου!

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ: Ταξιδέψαμε στην πιο ακαταμάχητη λίμνη του κόσμου!

0
8244
Η Μαύρη θάλασσα όπως φαίνεται από το ξενοδοχείο που μείναμε από την πλευρά της Ιορδανίας

Η Νεκρά Θάλασσα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακαταμάχητα φυσικά τοπία του κόσμου. Η γαλήνη της και η ομορφιά της σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να την μπει στην ταξιδιωτική σου λίστα, αν δεν έχει ήδη καταφέρει να τρυπώσει!

Η Μαύρη θάλασσα όπως φαίνεται από το ξενοδοχείο που μείναμε από την πλευρά της Ιορδανίας
Η Μαύρη θάλασσα όπως φαίνεται από το ξενοδοχείο που μείναμε από την πλευρά της Ιορδανίας
- Διαφήμιση -

Λίμνη: Νεκρά Θάλασσα
Χώρα: Ιορδανία, Ισραήλ
Πλάτος: 16 χλμ
Βάθος: Έως 300 μέτρα

Γενικές Πληροφορίες:
Η Νεκρά θάλασσα λέγεται και Αλμυρή θάλασσα αλλά και Ασφαλτίτις λίμνη κατά τους αρχαίους Έλληνες. Μπορεί να ονομάζεται «θάλασσα», αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι λίμνη. Δεν είναι όμως απλά μια λίμνη, αλλά η μεγαλύτερη λίμνη με αλμυρό νερό στον κόσμο. Βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Έχει μήκος, 77 χλμ. και μέγιστο πλάτος 16 χλμ. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική πτώση του επιπέδου στάθμης της, περίπου 1 μέτρο το χρόνο. Εξαιτίας των αλάτων που περιέχονται στο νερό της, επιτρέπει σε κάποιον να επιπλέει χωρίς καμία προσπάθεια. Είναι σχεδόν 10 φορές πιο αλμυρή από τον ωκεανό και έχει μέγιστο βάθος που φτάνει τα 300 μέτρα.

Γιατί ονομάζεται Νεκρά Θάλασσα:
Ονομάζεται «Νεκρά Θάλασσα» επειδή σε αυτήν δεν μπορεί να επιβιώσει σχεδόν κανένα είδος ζωής, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε αλάτι. Μόνο το βακτήριο Haloarcula marismortui ζει στη λίμνη, επειδή έχει την ικανότητα να φιλτράρει το αλάτι και δεν επηρεάζεται.

Ο Ευτύχης κάνει μπάνιο στη Νέκρά Θάλασσα, Ιορδανία
Ο Ευτύχης κάνει μπάνιο στη Νέκρά Θάλασσα, Ιορδανία

Η ζωή γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα:
Στην παραλία της Νεκράς Θάλασσας υπάρχουν πληθώρα ξενοδοχείων και μοτέλ. Επίσης έχει και «τύπου beach bar», καθώς όλος ο τουρισμός της περιοχή στηρίζεται στη λίμνη και στην εμπειρία κολύμβησης που θέλει να έχει ο επισκέπτης.

Καλλυντικά με άρωμα… Νεκράς θάλασσας:
Ένα από τα πιο σίγουρα σουβενίρ που θα πάρεις όταν ταξιδέψεις στη Νεκρά θάλασσα είναι σίγουρα τα καλλυντικά από αυτή. Υπάρχουν πάρα πολλά και σε διάφορες τιμές. Μπορείς να τα πάρεις για σένα ή για δωράκι σε κάποιον αγαπημένο σου. Είναι πολύ διαδεδομένα και γνωστά σε όλο τον κόσμο κυρίως για τις εξαιρετικές τους ιδιότητες σε σώμα, μαλλιά και πρόσωπο.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here