Μοναδικά όμορφη, απίστευτα νεανική και φοβερά δημοφιλής, η Λεμεσός κλέβει τις εντυπώσεις κάθε επισκέπτη. Ένας δημοφιλής προορισμός όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά.

Περπατώντας ανάμεσα στους ψηλούς φοίνικες της παραλιακής και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης θα ανακαλύψεις την ομορφιά αυτής της πόλης που θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό.

Χώρα: Κύπρος
Πόλη: Λεμεσός
Έκταση: 9.251 km2
Νόμισμα: Ευρώ (€ EUR)
Επίσημες γλώσσες: Ελληνικά
Πληθυσμός: 875.900
Οδηγούν από: αριστερά
Πολίτευμα: Προεδρική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες: H Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και η νοτιότερη της Ευρώπης. Ο πληθυσμός της είναι 237.000 κάτοικοι. Η πόλη φημίζεται για την πλούσια νυχτερινή ζωή της, τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της και την πολιτιστική της παράδοση. Η Λεμεσός είναι το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού κι ένα από τα μεγαλύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Η ανάπτυξή γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κυρίως μετά το 1974 καθώς μετά την τουρκική εισβολή, χάθηκε το άλλο σημαντικό λιμάνι της Κύπρου, η Αμμόχωστος. Η πόλη της Λεμεσού άρχισε να αναφέρεται στην ιστορία κατά την πρώιμη βυζαντινή εποχή με το όνομα Νεάπολις.

Που να πάω – Τι να δω: Τα αξιοθέατα της πόλης πολλά. Είναι όμως και κάποια που δεν παραλείπονται. Μια από τις πρώτες στάσεις σου στην πόλη είναι φυσικά η παλιά πόλη και το ιστορικό κέντρο που ξεκινά από τα δρομάκια δίπλα από το Παλιό Λιμάνι. Εκεί θα βρεις και το Κάστρο της Λεμεσού που είναι σήμα κατατεθέν της πόλης. Σήμερα στο κάστρο στεγάζεται το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα από όλη την Κύπρο και αξίζει να το επισκεφθείς. Στην περιοχή γύρω από το Κάστρο αξίζει να κάνεις μια βόλτα καθώς διαθέτει πολλά εστιατόρια, μπαρ, αλλά και εκθεσιακούς χώρους. Επιβάλλεται η βόλτα στην παραλιακή που είναι πάντα περιποιημένη και υπέροχη, ειδικά όταν η μέρα είναι ηλιόλουστη.

Που να φάω – Εστιατόριο: Στο κέντρο της παλιάς πόλης, εκεί δίπλα από το Κάστρο της Λεμεσού, θα ανακαλύψεις μια ταβέρνα. Το όνομά της, «Το Φρούριο». Τα φαγητά της πολύ νόστιμα και πολύ παραδοσιακά. Εκεί δοκιμάσαμε σεφταλιά και χαλούμι. Νόστιμο, οικονομικό και πολύ καλό φαγητό.

Διαμονή – Που να μείνω: Το ξενοδοχείο στη Λεμεσό είναι μια απλή υπόθεση, καθώς υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Βρες οικονομικά δωμάτια στη Λεμεσό.

Δες το επεισόδιο που είχαμε κάνει στη Λεμεσό το 2016. Happy Traveller στη Κύπρο.

Happy Traveller επεισόδιο: Κρουαζιέρα 3 ήπειροι (Συμπεριλαμβάνεται και η Λεμεσός)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here