Λιχτενστάιν! Η χώρα με συνολική έκταση, μόλις 160 τ.χλμ. καταφέρνει να σε κερδίσει εύκολα. Μπορεί να είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο με γερμανόφωνο πληθυσμό όμως είναι πιο πλούσια γερμανόφωνη χώρα του κόσμου (όσον αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα).

Επίσης είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που εκτείνεται αποκλειστικά εντός των Άλπεων. Δεν σου αρκούν αυτά; Μάθε και τα υπόλοιπα!

liechtenstein happy traveller (6)

Πρωτεύουσα: Βαντούζ
Χώρα: Λιχτενστάιν
Επίσημες γλώσσες: Γερμανική
Πολίτευμα: Συνταγματική Μοναρχία
Πληθυσμός: 37.815
Θρησκεία: Χριστιανισμός
Νόμισμα: Φράγκο Λίχτενσταϊν, Ελβετικό φράγκο (CHF)
Οδήγηση: Από δεξιά

Γενικές Πληροφορίες:
Το Λιχτενστάιν είναι ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος εντός των Άλπεων. Έχει συνολική έκτασή 160,4 τ.χλμ. και αριθμό κατοίκων 37.815. Η πρωτεύουσα του κράτους είναι η Βαντούζ και μεγαλύτερη πόλη είναι το Σάαν. Το Λιχτενστάιν είναι η τρίτη μικρότερη σε πληθυσμό χώρα της Ευρώπης, μετά το Βατικανό και τον Άγιο Μαρίνο. Όσον αφορά τη θρησκεία το 88% του πληθυσμού ασπάζεται τον Χριστιανισμό. Το Λιχτενστάιν βρίσκεται μεταξύ της Ελβετίας και της Αυστρίας.

Φορολογικός Παράδεισος:
Η πολύ καλή οικονομία της λιλιπούτειας αυτής χώρας, έχει οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες σε αυτή για να ανοίξουν εκεί τις επιχειρήσεις τους.

liechtenstein happy traveller (4)

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Μπορεί στο Λιχτενστάιν να βρεις πολλά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα (ιταλικό, γιαπωνέζικο κτλ), όμως μην μείνεις εκεί. Δοκίμασε την παραδοσιακή κουζίνα και γίνε ένα με τον τόπο. Ένα από τα πράγματα για τα οποία φημίζεται το Λιχτενστάιν είναι τα κρασιά του. Μην φύγεις από εκεί χωρίς να δοκιμάσεις. Δοκίμασε το Käsknöpfle mit Apfelmus που είναι ουσιαστικά μακαρόνια με σάλτσα μήλου.

Που να πάω – Τι να δω:
Το Λιχτενστάιν δεν είναι και πολύ μεγάλο, όμως μην φανταστείς ότι δεν υπάρχουν πράγματα να δεις και να κάνεις. Αρχικά ξεκίνα από την πρωτεύουσα την Βαντούζ και εξερεύνησέ την. Δες από κοντά το κάστρο της πόλης (Schloss Vaduz), το μουσείο σκι αλλά και τον πεζόδρομο Staedtle που είναι από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης. Έπειτα συνέχισε με την μεγαλύτερη πόλη, το Σαάν που απέχει 2 χιλιόμετρα. Επισκέψου το παραδοσιακό χωριό Triesenberg με την εκπληκτική θέα στην κοιλάδα του Ρήνου αλλά και την πόλη Balzers με την εντυπωσιακή εκκλησία και το φρούριό της.

default

Δραστηριότητες:
Περίπατος με λάμα. Μια εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία είναι αυτή με τα λάμα. Περπατάς διαδρομές ενώ μαζί σου έχεις και λάμα. Οι εκπαιδευτές είναι μαζί σου και σε βοηθούν να μάθεις περισσότερα για τα ζώα.
Ποδήλατο στη φύση. Πηγαίνοντας με το ποδήλατο θα δεις εκπληκτικές διαδρομές και θα γνωρίσεις την χώρα όπως λίγοι μπορούν.
Μονοπάτια. Περπάτησε τα μονοπάτια του Λιχτενστάιν και δεν θα το μετανιώσεις. Η φύση της χώρας θα σε καταπλήξει.

liechtenstein happy traveller (3)

Πως να πάω:
Η χώρα δεν διαθέτει αεροδρόμιο και εξυπηρετείται μέσω του αεροδρομίου της Ζυρίχης. Στην πόλη μπορείς να φτάσεις οδικώς από άλλες παρακείμενες χώρες. Ένα άλλο μέσο με το οποίο μπορείς να φτάσεις στο Λιχτενστάιν είναι το τρένο, αφού υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός σε τέσσερις πόλεις.

Που να μείνω:
Κλείσε φθηνά και καλά δωμάτια στο Λιχτενστάιν.

liechtenstein happy traveller (7)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here