Το Λιχτεστάιν είναι μια μικρή χώρα, όταν την επισκεφθείς θα ανακαλύψεις πως έχει τόσα πολλά να σου δείξει. Εμείς ταξιδέψαμε είδα και σου παρουσιάζουμε τα 5 κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφθείς όταν φτάσεις εκεί.

liechtenstein happy traveller (8)

1.  Vaduz (Βαντούζ). Η πρωτεύουσα του Λιχνεστάιν είναι σίγουρα μια από τις πρώτες στάσεις σου στην χώρα αυτή. Έχει πληθυσμό περίπου 5.000 κατοίκους και έχει σημαντική τουριστική κίνηση. Παρόλα αυτά είναι από τις ελάχιστες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν διαθέτει ούτε. αεροδρόμιο ούτε σιδηροδρομικό σταθμό. Έχει όμως όμορφα κτίρια και αξιοθέατα με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική.

2. Schaan (Σαάν). Η πόλη αυτή είναι η μεγαλύτερη του Λιχτενστάιν σε πληθυσμό. Βρίσκεται βόρεια της Βαντούζ και έχει πληθυσμό 5.983 κατοίκους. Καλύπτει έκταση 26,8 km2, συμπεριλαμβανομένων των βουνών και των δασών. Στο Σαάν γίνεται επίσης και το φεστιβάλ του Λιχτεστάιν με μουσική, ψυχαγωγία και φαγητό.

3. Triesenberg. Το Triesenberg απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Vaduz. Το γραφικό χωριό είναι γνωστό όχι μόνο για το υπέροχο σκηνικό του αλλά και για το φεστιβάλ  τροφίμων, Triesenberger Wochen, που γίνεται κάθε χρόνο από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου.

4. Balzers. Σε αυτή την μικρή πόλη που βρίσκεται λίγο μετά την έξοδο από το Λιχτενστάιν θα βρεις την εντυπωσιακή εκκλησία και το φρούριό της, το Κάστρο Γκούτενμπεργκ.

5. Μονοπάτι Eschnerberg. Όταν επισκεφθείς το Λιχτεστάιν θα καταλάβεις πως είναι η ώρα να ανακαλύψεις τα περιπατητικά μονοπάτια της χώρας. Υπάρχουν πολλά για να ξεκινήσεις, αλλά το πιο γνωστό από αυτά είναι το ιστορικό μονοπάτι Eschnerberg που συνδέει τις πόλεις Schellenberg και Bendern.

liechtenstein happy traveller (4)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here