Η Σαμόα ήταν αποκάλυψη. Δεν περιμέναμε να μείνει τόσο έντονα χαραγμένη μέσα μας. Ταξιδέψαμε, ζήσαμε και σου παρουσιάζουμε τα 10 πράγματα που σίγουρα θα παρακινήσουν και εσένα να φτιάξεις βαλίτσες για Σαμόα. Πιο σύντομα από ό,τι φανταζόσουν!

 

Παιδί στα περίχωρα της Άπια.
Παιδί στα περίχωρα της Άπια.

1. Οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι στη Σαμόα δεν είναι μαθημένοι στον τουρισμό, για αυτό και κάποιοι από αυτούς είναι θα λέγαμε αρκετά αγενείς. Όμως αγενείς ανθρώπους θα συναντήσεις σε όλο το κόσμο. Συναντήσαμε και μιλήσαμε με πολλούς ανθρώπους και φυσικά υπήρχαν ανάμεσά τους και πολύ χαρούμενοι και ξεχωριστοί. Μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τους ζήσεις, να τους «παρακολουθήσεις» και να καταλάβεις μέσω των ντόπιων την νοοτροπία τους. Οι Σαμοανοί είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη πάστα ανθρώπων!

 

Άπια, Σαμόα
Άπια, Σαμόα

2. Τουριστική Σαμόα χωρίς τουρίστες. Στη Σαμόα μπορεί να έχει ό,τι χρειαστεί κάποιος τουρίστας, αλλά χωρίς τα μέρη που επισκέπτεται να είναι γεμάτα από άλλους τουρίστες. Έτσι το ταξίδι γίνεται πιο ενδιαφέρον. Ποιός θέλει να περπατάει σε κατάμεστους δρόμους, μη μπορώντας να απολαύσει τίποτα; Κανείς! Η Σαμόα είναι το τέλειο μέρος που θα βρεις ό,τι ζητάς!

Papaseea Sliding Rocks στη Σαμόα
Papaseea Sliding Rocks στη Σαμόα

3. Papaseea Sliding Rocks. Ένα από τα πιο πασίγνωστα σημεία όλης της Σαμόα είναι φυσικά οι βράχοι από τους οποίους γλιστράς. Το μέρος είναι εκπληκτικό, ένας υπέροχος καταρράκτης από όπου οι επισκέπτες γλιστρούν και πέφτουν με φόρα στο νερό. Για να φτάσεις εκεί χρειάζεται να πληρώσεις είσοδο αλλά και να κατέβεις μια σκάλα. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι στο ανέβασμα, αλλά δεν είναι κάτι που είναι ακατόρθωτο.

DCIM100GOPROG0131075.JPG
Giant Clam Savaia Samoa

4. Οι γιγάντιες αχιβάδες. Η γιγαντιαία αχιβάδα (Tridacna gigas) είναι το μεγαλύτερο ζωντανό δίθυρο μαλάκιο στον πλανήτη. Λέγεται μάλιστα δίθυρο γιατί το όστρακό του είναι διπλό και έχει ίσες θυρίδες. Κατοικούν στα ρηχά νερά των κοραλλιογενών υφάλων, σε ζεστές θάλασσες στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού ωκεανού. Όταν για κάποιο λόγο ενοχληθούν κλείνουν το κέλυφός τους. Βέβαια δεν μπορεί κάποιος να παγιδευτεί σε αυτά, διότι κλείνουν με πολύ αργό ρυθμό. Το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο να αλιευτούν έχει οδηγήσει σε υπεραλίευση. Εξαιτίας της μη οικολογικής συνείδησης του ανθρώπου έχουν αφανιστεί πολλά είδη. Για να μπεις στη θάλασσα του Savaia και να τα απολαύσεις χρειάζεται να δώσεις 10 τάλα το άτομο.

Βόλτα στην κεντρική αγορά της Άπια, Σαμόα
Βόλτα στην κεντρική αγορά της Άπια, Σαμόα

5. Οι αγορές της Σαμόα. Οι αγορές της Σαμόα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ωραία κομμάτια του νησιού. Εκεί συναναστρέφεσαι με τους ντόπιους, μαθαίνεις καλύτερα την κουλτούρα τους και φυσικά πίνεις μια δροσερή καρύδα! Εννοείται πως δεν φεύγεις από εκεί χωρίς να πάρεις τα απαραίτητα σουβενίρ!

Κατάδυση με Manoan Tours στην υποθαλάσσια ζωή της Σαμόα
Κατάδυση με Manoa Tours στην υποθαλάσσια ζωή της Σαμόα

6. Οι καταδύσεις. Οι καταδύσεις στην υποθαλάσσια ζωή της Σαμόα είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες. Εκτός αυτού, τα σημεία στα οποία κάνεις κατάδυση είναι εκπληκτικά, με πεντακάθαρα νερά και βλέπεις εντυπωσιακά κοράλλια και πολύχρωμα ψάρια σε πολύ μικρή απόσταση. Κάνουμε κατάδυση στη Σαμόα | Manoan Tours

To sua, Samoa
To sua Ocean Trench, Samoa

7. To-Sua Ocean Trench. Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στη Σαμόα. Φυσικά και αυτό έχει είσοδο αλλά αξίζει το κάθε τάλα που θα δώσεις. «To Sua Ocean Trench» Σημαίνει «μεγάλη τρύπα». Βρίσκεται στο χωριό Lotofaga. Είναι αποτέλεσμα των εκρήξεων των ηφαιστείων της περιοχής. Το έδαφος υποχώρησε και το αποτέλεσμα είναι αυτή η τρύπα 98 ποδιών. Μάθε τα πάντα για To-Sua Ocean Trench.

Βραδινό με ψάρι στο ξενοδοχείο μας στη Σαμόα, Taumesina Island Resort
Βραδινό με ψάρι στο ξενοδοχείο μας στη Σαμόα, Taumesina Island Resort

8. Τα θαλασσινά. Φυσικά ένας πόλος έλξης είναι σίγουρα τα θαλασσινά τους. Αν και προερχόμαστε από την Ελλάδα, που έχουμε σίγουρα εκπληκτικά ψάρια αλλά και συνταγές για αυτά, αξίζει να δοκιμάσεις μια εναλλακτική προσέγγιση. Η Σαμοανή κουζίνα είναι πολύ ιδιαίτερη και σίγουρα δεν είναι για όλους. Αλλά αν είναι του γούστου σου, τότε θα την λατρέψεις!

Πολύχρωμο λεωφορείο στο κέντρο της Άπια, Σαμόα
Πολύχρωμο λεωφορείο στο κέντρο της Άπια, Σαμόα

9. Τα λεωφορεία της Σαμόα. Μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες ατραξιόν της Σαμόα είναι φυσικά τα πολύχρωμα λεωφορεία της. Αυτά είναι τα λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται οι κάτοικοι από το ένα μέρος στο άλλο και είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο διαφορετικά είναι το ένα με το άλλο, αλλά και το πόσα χρώματα διαθέτουν.  Αν θέλεις να κάνεις ακόμη πιο έντονη την εμπειρία, πήγαινε και μια βόλτα με αυτά!

Το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του κόσμου.
Το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του κόσμου, Σαμόα

10. Βλέπεις το τελευταίο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο. Η Σαμόα είναι η τελευταία χώρα που βλέπει το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει ότι είναι το τελευταίο ηλιοβασίλεμα κάθε ημέρας. Εκπληκτικό; Τα ηλιοβασιλέματα στη Σαμόα βέβαια είναι κάτι το περίεργο καθώς τις περισσότερες μέρες μπορεί να μην τα δεις καν λόγω της συννεφιάς. Αν τα πετύχεις όμως.. είναι μαγεία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here