Λονγκιαρμπίεν! Ο μεγαλύτερος οικισμός του Αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ και ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί ο αληθινός ταξιδιώτης.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, εξερεύνησε και σου παρουσιάζει έναν απόλυτα εναλλακτικό προορισμό.

Πόλη: Λονγκιαρμπίεν
Κυρίαρχο κράτος: Νορβηγία
Επικράτεια: Σβάλμπαρντ
Νησί: Σπιτσβέργη
Νόμισμα: Νορβηγική Κορόνα (NOK)
Πληθυσμός: 2,144

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Λονγκιαρμπίεν (Longyearbyen) είναι ο μεγαλύτερος οικισμός και διοικητικό κέντρο του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ στη Νορβηγία. Βρίσκεται στην κοιλάδα Λόνγκγιαρ και στην ακτή του Αντβεντφιόρντεν, στον κόλπο του Ισφιόρντεν στη δυτική ακτή της Σπιτσβέργης. Είναι ο βορειότερος οικισμός οποιουδήποτε είδους με περισσότερους από 1.000 μόνιμους κατοίκους. Η πόλη καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από το γερμανικό πολεμικό ναυτικό στις 8 Αυγούστου 1943, αλλά ξαναχτίστηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: Ποτέ άλλοτε ένας τόσο μικρός και απομακρυσμένος οικισμός, δεν είχε τόσα πολλά. Το Λονγκιαρμπίεν έχει το δικό του ζυθοποιείο, σοκολατέρια και θερμοκήπιο που προμηθεύει φρέσκα βότανα και λαχανικά τους ντόπιους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ: Όσοι ζουν στο Λονγκιαρμπίεν θεωρούν ότι βιώνουν μια εντελώς φυσιολογική ζωή, αλλά κάποιος δει απ΄έξω την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων αντιλαμβάνεται αμέσως τις ιδιαιτερότητες. Οι κάτοικοι του Λονγκιαρμπίεν αλλά και γενικότερα του Αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ πρέπει βγαίνοντας από το σπίτι να έχουν πάντα μαζί τους όπλα, καθώς οι αρκούδες βρίσκονται πολύ κοντά στις κατοικημένες περιοχές. Το κλίμα είναι απρόβλεπτο και το κρύο μεγάλο, αλλά αυτό μοιάζει να είναι κάτι με το οποίο δεν ενοχλείται κανείς από όλους όσους κατοικούν εκεί. Μάλιστα υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά βρίσκονται στο Λονγκιαρμπίεν για δουλειά και μένουν εκεί περίπου 5 με 7 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 παράξενα πράγματα που δεν γνώριζες για το Λόνγκιαρμπιέν

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΒΑΛΜΠΑΡΝΤ: Οι επιλογές για ένα τόσο μικρό μέρος είναι αρκετές. Μπορείς να μείνεις σε ωραία ξενοδοχεία, άνετους ξενώνες ή σε σκηνές στο κάμπινγκ. Αν θέλεις κάτι πιο εναλλακτικό το Barentsburg και το Pyramiden έχουν και αυτά τα δικά τους καταλύματα για να μείνεις. Βέβαια τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται στο Longyearbyen. Κλείσε οικονομικό δωμάτιο, εδώ.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με το Σβάλμπαρντ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here