Το Σβάλμπαρντ είναι ένας εναλλακτικός ταξιδιωτικός προορισμός που όμως αξίζει να αναδειχθεί, καθώς σ΄αυτόν μπορείς να δεις πανέμορφα φυσικά τοπία, να δεις από κοντά πολική αρκούδα και να επισκεφθείς (έστω και απ΄έξω) το θησαυροφυλάκιο των σπόρων.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, είδε από κοντά και σου παρουσιάζει τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να δεις και να κάνεις.

1.Λόνγκιαρμπιεν. Η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του αρχιπελάγους είναι το μέρος που επισκέπτονται όλοι όσοι καταφθάνουν στο Σβάλμπαρτν. Στην πόλη αυτή μπορείς να δεις τα παλιά ορυχεία, τις φάλαινες να κολυμπούν αλλά και να πάρεις καραβάκι για να δεις τους παγετώνες. Όλα ξεκινούν απ΄αυτή και είναι σίγουρο πως αξίζει την προσοχή σου!

2. Βαρκάδα για να δεις παγετώνες. Οι παγετώνες είναι κάτι που -ειδικά εμείς που ζούμε στην Ελλάδα- μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα κυρίως γιατί δεν το έχουμε δει ποτέ ή δεν το βλέπουμε συχνά. Μια βαρκάδα για να δεις από κοντά τους επικούς παγετώνες του αρχιπελάγους, είναι μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.

Βαρκάδα στους Παγετώνες, Σβάλμπαρντ

3. Ρώσικη εγκαταλελειμμένη πόλη Barentsbourg. Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας θα κάνεις στάση και στην ρωσική εγκαταλελειμμένη πόλη Barentsbourg.

4. Πόλη Pyramiden. Η πόλη Πυραμίντεν είναι ίσως από τα κορυφαία μέρη που θα κάνεις στάση με τη βάρκα. Ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό που δεν θα ξαναβρεις εύκολα στη ζωή σου. Είναι πολύ γνωστή και την έχουν ήδη επισκεφθεί αρκετοί ευρωπαίοι τουρίστες.

5. Θησαυροφυλάκιο των σπόρων. Το θησαυροφυλάκιο των σπόρων είναι ένα μοναδικό μέρος σ΄ ολόκληρο τον κόσμο. Εκεί βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότεροι σπόροι από φυτά, έτσι ώστε σε ενδεχόμενη καταστροφή, να μπορεί να γίνει επανεκκίνηση. Το να βρίσκεσαι εκεί σε κάνει να νιώθεις δέος για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Το θησαυροφυλάκιο των σπόρων

6. Μουσείο του Βόρειου Πόλου. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη είναι φυσικά και το μουσείο του Βόρειου Πόλου, στο οποίο μαθαίνεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρει κάθε ταξιδιώτης που θα επισκεφθεί το μέρος.

7. Πόλη Σνακ. Στην πόλη Σνακ δες το παλιό ορυχείο, κάνε βόλτα στην πόλη και δες την εκκλησία της.

8. Μουσείο Σβάλμπαρντ. Και το μουσείο Σβάλμπαρντ είναι μια απαραίτητη στάση για κάθε ταξιδιώτη που σέβεται τον εαυτό του!

9. Πολικές Αρκούδες. Ναι, στο Σβάλμπαρντ θα δεις αρκούδες από κοντά. Σου ευχόμαστε όχι από πολύ κοντά, αλλά μόνο από το βαρκάκι και ελεγχόμενα. Οι πολικές αρκούδες είναι αρκετά επικίνδυνες και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο. Πρόσφατα, τουρίστας πέθανε από επίθεση αρκούδας στο Σβάλμπαρντ.

10. Ορυχεία. Τα ορυχεία μπορεί να μην λειτουργούν πια, όμως βρίσκονται εκεί, απείραχτα, για να τα βλέπουν οι επισκέπτες.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με το Σβάλμπαρντ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here