Ατελείωτα λεπτά αναμονής στα καρουζέλ των αεροδρομίων έχουμε βιώσει όλοι όσοι είμαστε serial travellers. Όταν δε, η βαλίτσα σου έχει μείνει με τις τελευταίες και εσύ αρχίζεις να πηγαίνεις πάνω – κάτω από το άγχος σου μη ξέροντας αν θα έρθει ή όχι,το πράγμα αρχίζει να γίνεται τραγελαφικό!

Πλεόν οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δουλέψει πολύ αυτό το κομμάτι και περίπου το 97% των χαμένων αποσκευών επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες τους εντός 2 ημερών σύμφωνα με το Los Angeles Times.

Ένας τρόπος για να διασφαλίσεις ότι η αποσκευή σου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φτάσει σε σένα, είναι να βάλεις ετικέτα (tag) επάνω της. Όλες οι ετικέτες αναγράφουν όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και αριθμό τηλεφώνου του κατόχου.

Κάποιοι -ίσως υπό τον φόβο της απώλειας- βάζουν και την διεύθυνση του σπιτιού τους. Σύμφωνα με την USA Today, η αναγραφή της διεύθυνσης του σπιτιού σου, ανεβάζει κατακόρυφα της πιθανότητες ληστείας, ενώ εσύ βρίσκεσαι μακριά. Όμως δίνουν μια έξυπνη εναλλακτική που σίγουρα θα αποθαρρύνει τους επίδοξους κλέφτες.

Super Travel Tip: Αντί να χρησιμοποιήσεις την διεύθυνση του σπιτιού σου, χρησιμοποίησε τη διεύθυνση του τόπου που θα ταξιδέψεις και του μέρους όπου θα μείνεις εκεί. Αν όμως και πάλι δεν σε καλύπτει αυτή η επιλογή, μπορείς να βάλεις ως διεύθυνση τη διεύθυνση εργασίας σου και όχι του σπιτιού σου.

Extra Συμβουλές:

  • Όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό μην βάλεις μια ετικέτα αποσκευών με σημαία ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να αποκαλύψει την εθνικότητα ή άλλα προσωπικά σου στοιχεία.
  • Επίσης βάλε μια ετικέτα αποσκευών με κάλυμμα έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να φωτογραφίσει ή να απομνημονεύσει αν βρίσκεται κοντά σου.
  • Τέλος, σύνταξε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα περιλαμβάνει την φωτογραφία των αποσκευών σου, τις διαστάσεις τους, και τα στοιχεία επικοινωνίας σου (αριθμός τηλεφώνου & διεύθυνση εργασίας), τα οποία θα μπορέσεις εύκολα να προωθήσεις στην αεροπορική εταιρεία σε περίπτωση που χρειαστεί.

Πληροφορίες και στατιστικά από το Travel + Leisure

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ και άλλες ταξιδιωτικές συμβουλές:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here