Αν υπολογίσεις ότι ταξιδεύουμε περί τα οκτώ χρόνια οι αναποδιές που μας έτυχαν είναι λίγες θα έλεγε και κανείς. Κάτι ακόμη που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι καμία απ΄ αυτές δεν είναι κάτι το πολύ σοβαρό ή μη αναστρέψιμο!

Οπότε το συμπέρασμα μετά από όλα αυτά τα ταξίδια είναι ότι αν είσαι προσεκτικός και προνοητικός -όπως εμείς τόσα χρόνια- τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ μα πολύ καλά! Λέμε ΕΠΙΚΕΣ τις ατυχίες, γιατί για εμάς ήταν ό,τι πιο αναπάντεχο και ανάποδο μας έχει τύχει στα τόσα χρόνια ταξιδιού. Πάμε όμως να δούμε τι γίνεται όταν σταβώνουν λίγο…

1. Χάσαμε το drone μας στα Σαμόα. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι φοβερό. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που μας συνέβαινε και τότε δεν είχαμε ακόμη εφερδικές επιλογές. Το drone είναι σημαντικό κομμάτι της εκπομπής μας και για αυτό από τότε έχουμε φροντίσει να έχουμε πάντα εναλλακτική επιλογή όσον αφορά το κομμάτι του drone. Τότε ο Ευτύχης «πετάχτηκε» μέχρι τη Νέα Ζηλανδία να φέρει άλλο. Ήταν αρκετά επικό το γεγονός ότι πήγαινε σε άλλη χώρα για να φέρει ένα drone. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε ότι ακόμη και στις δυσκολότερες συνθήκες πάντα υπάρχει λύση. Αν κάτι το θέλεις πολύ, αλλά βρίσκεται σε άλλη χώρα… ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!

UNDERWATER SAMOA

2. Μας έπεσε η action cam στον Βόσπορο. Αυτό συνέβη σε ένα από τα πολύ πρώτα μας ταξίδια, αλλά το θυμόμαστε σαν εχτές. Ακουμπήσαμε την κάμερα στην κουπαστή του Βοσπόρου και ξαφνικά με ένα σπρώξιμο…τσουπ έπεσε μέσα. Πάθαμε ένα μικρό πανικό, αλλά το ξεπεράσαμε σύντομα και βάλαμε τα γέλια. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε ότι με το να χάσεις μια κάμερα χάνεις μόνο μερικά πλάνα και φωτογραφίες, όμως οι αναμνήσεις είναι πάντα στη ψυχή και την καρδιά σου.

Βόσπορος

Γενικώς φθορές και καταστροφές εξοπλισμού έχουν γίνει και άλλες φορές (δυστυχώς), αλλά πιθανόν επειδή αυτή στη Σαμόα και το Βόσπορο ήταν από τις πρώτες μας αποτυπώθηκαν ακόμη εντονότερα στο μυαλό.

3. Ασταμάτητη βροχή στη Σκωτια. Οταν ταξιδέψαμε στη Σκωτία έβρεχε ασταμάτητα. Στην Σκωτία είδαμε τον χειρότερο καιρό που έχουμε δει στη ζωή μας. Βροχή βροχή και βροχή συνεχώς. Τα γυρίσματα ήταν φοβερά δύσκολο να γίνουν αλλά τελικά καταφέραμε να επιστρέψουμε με δύο επεισόδια. Μη σε ξεγελάει η φωτογραφία που ακολουθεί, είναι από τις ελάχιστες με καθαρό ουρανό! ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε να εκτιμάμε όλες τις υπόλοιπες φορές που ο καιρός μας κάνει τη χάρη και είναι υπέροχος. Μάθαμε να εκτιμάμε τον ήλιο σε κάθε μας ταξίδι. Αν εξαιρέσεις εκείνο το ταξίδι, δεν υπάρχει άλλο, που να μας έχει ταλαιπωρήσει ο καιρός.

Σκωτία

4. Ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης στην Πράγα. Η Ηλέκτρα έφαγε κάτι στην Πράγα και την πείραξε. Παραγγείλαμε στο δωμάτιο φαγητό και αυτό που ήρθε (η μακαρονάδα), δεν ήταν και πολύ καλή. Δυστυχώς η Ηλέκτρα ταλαιπωρήθηκε ένα βράδυ, αλλά συνήλθε το άλλο πρωί. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε να μην τρώμε από οπουδήποτε και οτιδήποτε. Προσέχουμε διπλά τώρα που έχουμε μαζί και το παιδί μας.

Πράγα

5. Υπέρβαρες βαλιτσες. Μας έχει τύχει άπειρες φορές να έχουμε υπέρβαρο στις βαλίτσες. Αρκετές φορές κάναμε ανακατανομή των πραγμάτων και τα βολεψαμε, ενώ κάποιες άλλες (πολύ λίγες) πληρώσαμε κανονικά το υπέρβαρο για να ταξιδέψουμε γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Καταλάβαμε με τον καιρό, ποια είναι αυτά που πρέπει να έχει κανείς ΟΝΤΩΣ στο ταξίδι και ποια είναι περιττά.

6. Ανακαλύψαμε το χειρότερο ξενοδοχείο που έχουμε μείνει ποτέ. Μείναμε σε δωμάτιο στο Λονδίνο όπου είχε σπασμένο κρεβάτι, τοίχους με τρύπες και λερωμένα σεντόνια. Τότε βέβαια δεν είχαμε το παιδί και το αντιμετωπίσαμε πιο ήρεμα. Αν συνέβαινε τώρα, ίσως να μην ήμασταν τόσο κουλ! Αν θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο δες, εδώ. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε να βρίσκουμε πολύ καλύτερα μέρη για να μείνουμε, μάθαμε να αξιολογούμε πιο γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες που δίνει το κάθε κατάλυμα βρίσκοντας τι ταιριάζει σε μας.

Έξω από το χειρότερο ξενοδοχείο έβερ!

7. Αναγωγος Ταξιτζης στην Ρωσια. Στην Αγία Πετρούπολη επιλέξαμε να πάρουμε ταξί για να μετακινηθούμε στην πόλη. Δεν προσέξαμε ιδιαίτερα και μπήκαμε σε ένα ταξί που ο ταξιτζής δεν ήταν και πολύ σωστός, από ότι φάνηκε. Του είπαμε που θέλαμε να πάμε και ξεκίνησε να πηγαίνει, αλλά δεν μας άρεσε καθόλου ο τρόπος του και τον ρωτήσαμε πόσο θα μας χρέωνε. Μας είπε ένα πολύ μεγάλο ποσό σε σχέση με το τι έπρεπε να πληρώσουμε και του είπαμε να σταματήσει να κατέβουμε. Δεν σταματούσε και μας έλεγε κάτι σαν βρισιές στη γλώσσα του ενώ οδηγούσε πολύ νευρικά. Μόλις σταμάτησε στο φανάρι κατεβήκαμε, αλλά πρόλαβε να πιάσει την τσάντα του Ευτύχη που την τράβηξε με δύναμη. Του έσκισε ένα λουρί. Αυτό ήταν ίσως ότι πιο τρομακτικό έχουμε ζήσει σε ταξίδι και προκλήθηκε από τη δική μας απροσεξία να πάρουμε ό,τι ταξί βρήκαμε μπροστά μας. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε να εκτιμάμε καλύτερα που πρέπει να πάμε και που όχι. Να προσέχουμε τα ταξί σε άλλες χώρες, να βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Γενικά γίναμε πολύ πιο ευέλικτοι και έξυπνοι ταξιδιώτες!

Αγία Πετρούπολη

8. Ξεχάσαμε να πάρουμε σουβενίρ από Μπαχάμες. Στις Μπαχάμες πήγαμε με το Symphony of the Seas, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου. Εξαντλήσαμε όλη μας την ώρα στο ιδιωτικό νησί Coco Cay, περάσαμε σούπερ και όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε ξεχάσαμε να πάρουμε σουβενίρ. Έτσι η συλλογή μας είναι ελλιπής κατά ένα σουβενίρ. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε ότι ακόμη αν δεν πάρεις ένα σουβενίρ δεν έγινε κάτι, σημασία έχει να περάσεις καλά στον προορισμό. Όταν ξαναπάμε, θα πάρουμε!

Η Ηλέκτρα αφού έκανε Zip Line @ Bahamas

9. Χάσαμε το λεωφορείο της εκδρομής που θα μας πήγαινε Τοσκάνη. Όταν ήμασταν στη Φιορεντία και θέλαμε να επισκεφθούμε Τοσκάνη, κλείσαμε μια σούπερ ημερίσια εκδρομή από Φιορεντία. Όμως ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος μας, χάσαμε το λεωφορείο και δυστυχώς αναχώρησε χωρίς εμάς. Πάρόλα αυτά πήγαμε την επόμενη μέρα! ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε να είμαστε πιο συνεπείς στα ραντεβού μας.

Πόντε Βέκιο, Φιορεντία

10. Χάσαμε ενδιάμεσες πτήσεις. Έχουμε χάσει δύο ή τρεις αν θυμόμαστε καλά ενδιάμεσες πτήσεις για προορισμούς. Ευτυχώς αυτό έγινε πριν να αποκτήσουμε την κόρη μας και έτσι η μικρή δεν ταλαιπωρήθηκε ποτέ στα ταξίδια μας με αεροπλάνο. ΚΕΡΔΟΣ: Μάθαμε να κλείνουμε πιο σωστά τα εισιτήρια με σωστή απόσταση ωρών το ένα από το άλλο, χωρίς να κινδυνεύουμε ποτέ να χάσουμε την πτήση μας.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΡΔΟΣ: Σε κάθε ταξίδι μπορεί να τύχουν αναποδιές, μπορεί να χάσεις αεροπλάνο, μπορεί να καθυστερήσεις να πας σε κάποια εκδορμή, μπορεί να χάσεις κάμερα ή να μείνεις σε κακό ξενοδοχείο. Μπορεί να σου τύχουν πιο μεγάλες ή μικρές ατυχίες. Αν οι αναποδιές δεν αφορούν την υγεία, δεν μπορούν πρακτικά να σου χαλάσουν το ταξίδι, μπορούν μόνο να σου δώσουν μαθήματα. Όπως έχω ξαναπεί «θεωρώ τα ταξίδια μικρές ζωές», και όπως στη ζωή θα πρέπει να αντιμετωπίσεις αναποδιές που θα σε κάνουν καλύτερο, έτσι και στα ταξίδια. Να τις αντιμετωπίζεις και να γίνεσαι καλύτερος!

4 COMMENTS

  1. Εγώ θα έχω να θυμάμαι για πάντα μια επική τούμπα που έφαγα στην Πράγα πατώντας σε λάσπες. Αν με τραβούσε κάποιος βίντεο θα είχε γίνει viral σίγουρα. Πονούσε πολύ το χέρι μου και είχα στεναχωρηθεί πολύ. Ευτυχώς ήταν την τελευταία μέρα διαμονής κι εγινε απόγευμα. Δεν άφησα να με πάρει απο κάτω, το ακινητοποίησα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού μου κ βγήκα να χαρώ το τελευταίο βράδυ στην στολισμένη Πράγα! (όταν επέστρεψα βέβαια φορτώθηκα έναν ωραιότατο γύψο για 1 μήνα αλλά τέλος καλό όλα καλά)

    • Και πολύ καλά έκανες Έλενα που δεν άφησες να σε πάρει από κάτω! Μπράβο σου.
      Αχ αυτή η Πράγα! Αχ!

  2. Πολλά μπράβο Ευτυχη και Ηλεκτρα για αυτό που κάνετε και επι τη ευκαιρία να σας ζήσει και το παιδακι.Διαβαζοντας το άρθρο, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα, ξέρετε γιατί;Γιατι ζω,εδώ και χρονια στην Σκωτία!!Τα φιλια μου και καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!

LEAVE A REPLY