Το μικροσκοπικό κράτος του Λουξεμβούργου κεντρίζει το ενδιαφέρον σου ταξιδιωτικά για πολλούς λόγους. Είναι η χώρα με το υψηλότερο στον κόσμο κατά κεφαλήν εισόδημα, έχει  εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας και έχει γκέι πρωθυπουργό.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Το Λουξεμβούργο φημίζεται για τα καλά του εστιατόρια, ενώ αρκετά απ΄αυτά έχουν βραβευτεί και με αστέρια μισελέν. Επίσης καταλαβαίνεις το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι κάτοικοι αυτής της χώρα από το εθνικό τους σύνθημα το οποίο είναι: «Ευχόμαστε να παραμείνουμε αυτό που είμαστε»

Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη: Λουξεμβούργο
Χώρα: Λουξεμβούργο
Επίσημες γλώσσες: Λουξεμβουργικά, Γαλλικά, Γερμανικά
Πολίτευμα: Συνταγματικό Δουκάτο
Έκταση: 2.586 km2
Πληθυσμός: 634.730 κάτοικοι
Νόμισμα Ευρώ
Οδηγούν στα: δεξιά

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΧΩΡΑ): Το Λουξεμβούργο είναι η πύλη του πολυπολιτισμού μιας και σ΄αυτό κατοικούν  άνθρωποι 45 διαφορετικών εθνικοτήτων. Καθημερινά το επισκέπτονται περί τους 150.000 εργαζόμενους από γειτονικές χώρες. Στη χώρα ομιλείται κυρίως η Λουξεμβουργιανή γλώσσα. Έπειτα ακολουθεί η γαλλική και λιγότερο η γερμανική. Το Λουξεμβούργο διατηρεί το υψηλότερο στον κόσμο κατά κεφαλήν εισόδημα και ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας. 

Καταλαβαίνεις πόσο ευτυχισμένοι είναι οι κάτοικοι του Δουκάτου του Λουξεμβούργου, όταν ακούς το εθνικό τους σύνθημα το οποίο είναι: «Ευχόμαστε να παραμείνουμε αυτό που είμαστε». Και μπορεί οι πολίτες της χώρας να είναι πολύ θρησκευόμενοι, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να έχουν τον μοναδικό αρχηγό κράτους παγκοσμίως, που είναι παντρεμένος με άντρα.

Άποψη του Λουξεμβούργου από ψηλά

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (ΠΟΛΗ): Η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου, βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Αλζέτ και Πετρίζ. Ως πόλη ήταν η πρώτη που έγινε δύο φορές Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Φημίζεται για τα εστιατόριά της, ενώ κάποια από αυτά έχουν βραβευθεί και με αστέρια μισελέν. 

ΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ:

  • Στις 17 Μαρτίου του 2009 το Λουξεμβούργο έγινε το τρίτο μέλος της ΕΕ που νομιμοποίησε την ευθανασία.
  • Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είναι ο Σαβιέ Μπετέλ και είναι ο μοναδικός αρχηγός κράτους παγκοσμίως, που είναι παντρεμένος με άντρα.
  • Η πόλη του Λουξεμβούργου, είναι μια από τις τρεις επίσημες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Το Λουξεμβούργο αποτέλεσε την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη Νομισματική και Οικονομική Ένωση και την εισαγωγή του ευρώ.

Που να πας – Τι να δεις: Στο Λουξεμβούργο γενικώς δεν υπάρχουν άπειρα πράγματα για να δεις και να κάνεις, οπότε αν έχεις 2-3 ημέρες μπορείς να έχεις μια πλήρη εικόνα του. Αρχικά όσον αφορά την πόλη του Λουξεμβούργου θα πρέπει να κάνεις μια -σύντομη- βόλτα στη σύγχρονη πόλη και να εξαντλήσεις όλες σου τις δυνάμεις στην παλιά πόλη. Ιδανικά εκεί μπορείς να επιλέξεις και κάποιο εστιατόριο για να φας. Μην παραλείψεις να περάσεις από το περίφημο άγαλμα γοργόνα και να βγάλεις μια σέλφι.

Ο θρύλος: Ο μύθος λέει πως όταν ο Σίγκφριντ γνώρισε την Melusina, έκανε βόλτα στο πλευρό της Alzette. Μαγεύτηκε από την ομορφιά της και της έκανε πρόταση γάμου. Η Melusina δέχτηκε να παντρευτεί τον Σίγκφριντ με την προϋπόθεση ότι κάθε Σάββατο θα έμενε μόνη στο δωμάτιό της. Το ζευγάρι πέρασε πολλά ευτυχισμένα χρόνια μαζί και απέκτησαν αρκετά παιδιά μέχρι που, ένα Σάββατο, ο Σίγκφριντ πέρασε από το δωμάτιο της Μελουσίνα και άκουσε θορύβους. Όταν κοίταξε από την κλειδαρότρυπα, είδε τη γυναίκα του γυμνή μέσα σε νερό, με ουρά ψαριού αντί για πόδια. Ο μύθος λέει ότι η γη κατάπιε τη Μελουσίνα. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πνεύμα της είναι παγιδευμένο στο βράχο του Bock και ότι επανεμφανίζεται κάθε επτά χρόνια.

https://www.instagram.com/p/CVARG0mI6ag/

Που να μείνω – Διαμονή στο Λουξεμβούργο: Αν θέλεις να βρεις πληθώρα καταλυμάτων και ξενοδοχείων δες εδώ.

https://www.instagram.com/p/CVF290fBAH-/
  • Δες το επεισόδιό μας στο Λουξεμβούργο εδώ.

1 COMMENT

  1. Ποσο τυχεροι ειστε!
    Επαγγελεστε και βιοποριζεστε με την αγαπημενη σας ασχολια/χομπυ!
    Να ειστε γεροι και να ταξιδευετε -νοερα- οσους δεν εχουν την δυνατοτητα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here