Από την Κυριακή 1η Μαρτίου η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς στο Λουξεμβούργο θα είναι εντελώς δωρεάν. Με την απόφασή του αυτή, το Λουξεμβούργο γίνεται η πρώτη χώρα που το κάνει αυτό παγκοσμίως και δείχνει πόσο «μπροστά» είναι.

Βρίσκεσαι στο Λουξεμβούργο από τον Μάρτιο του 2020 και έπειτα και θέλεις να μετακινηθείς με τρένο, τραμ ή λεωφορείο; Τέλεια! Δεν πρόκειται να πληρώσεις ούτε cent. Οι κάτοικοι της χώρας, οι τουρίστες από ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και άλλων κρατών δεν υποχρεούνται να καταβάλουν κάποιο ποσό για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς στη χώρα.

Έτσι το Λουξεμβούργο «γράφει ιστορία» αφού με την απόφασή του αυτή γίνεται αυτομάτως η πρώτη χώρα όπου τρένα, τραμ και λεωφορεία είναι δωρεάν για τους πάντες. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να μειώσει τις μετακινήσεις των πολιτών με τα αυτοκίνητα και να αυξήσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Γαλλία σε 35 πόλεις της, όμως το Λουξεμβούργο είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζει τη δωρεάν χρήση των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς, σε εθνικό επίπεδο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here