Ο κορωνοϊός έχει αρχίσει να απειλεί έντονα τον τουριστικό κλάδο και για αυτό σε κάθε τομέα έχουν αρχίσει να παίρνουν τα μέτρα τους. Υιοθετήθηκαν νέα ενισχυμένα μέτρα ελέγχου για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού COVID-19, τα οποία ανακοινώθηκαν από τη Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA).

Οι αλλαγές είναι άμεσα εφαρμόσιμες και η ανακοίνωση ανακοινώνει τα εξής:

  • Απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει ή έχουν απλά περάσει από τα αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, του Ιράν, της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και από κάθε δήμο της Ιταλίας που υπόκειται σε μέτρα απομόνωσης (καραντίνας) από την ιταλική κυβέρνηση, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.
  • Απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα, τα οποία σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβασή τους, έχουν έρθει σε επαφή, ή έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσληφθεί από τον COVID-19 ή είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα COVID-19.
  • Πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι πριν από την επιβίβαση για την εφαρμογή αυτών των προληπτικών μέτρων. Οποιοσδήποτε παρουσιάσει συμπτώματα του COVID-19 θα υπόκειται σε επιπλέον ελέγχους και θα λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας είναι συντονισμένες με τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις αρχές σε όλο το κόσμο, ενώ η CLIA και τα μέλη της συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του COVID-19 και τροποποιούν όλα όσα πρέπει να γίνουν, αντίστοιχα με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων.

Η CLIA και τα μέλη της υποστηρίζουν ότι τυχόν περιορισμοί στην κίνηση των κρουαζιερόπλοιων δεν δικαιολογούνται. «Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων αποδεικνύει περαιτέρω τη μοναδική ικανότητα των εταιρειών κρουαζιέρας να ανταποκρίνονται γρήγορα στις εξελίξεις», δήλωσε η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA. «Παραμένουμε σε στενή επαφή με τις εθνικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και ενώ λυπούμαστε που αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν στην άρνηση επιβίβασης σε μερικούς από τους επιβάτες μας, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία και η ασφάλειά τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες κρουαζιέρας» αναφέρει η πρόεδρος της CLIA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here