Όταν βρίσκουμε στα ταξίδια μας κουζίνα δεν χάνουμε την ευκαιρία να την αξιοποιήσουμε. Όχι μόνο επειδή είναι ο πιο απλός τρόπος να κάνουμε οικονομία σε ένα ταξίδι αλλά και επειδή είναι ο σίγουρος τρόπος για να φάμε κάτι που σίγουρα θα μας αρέσει. Ως γνωστόν, η Ηλέκτρα είναι μακαρονού, και αυτή είναι η αγαπημένη της μακαρονάδα που είδατε στο δεύτερο επεισόδιο της Λαπωνίας.
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
1 πακέτο ζυμαρικά (κοχύλια ή ότι άλλο θέλετε)
1 ξερό κρεμμύδι
10 μανιτάρια (στρογγυλά)
1 κίτρινη πιπεριά (στρογγυλή)
10 φέτες μπέικον, ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα
500γρ πελτέ ντομάτας (κουτί ή βάζο)
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές τυρί κρέμα ή κρέμα γάλακτος
αλάτι
Τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβεις ή τρίβεις το κρεμμύδι στον τρίφτη. (Η Ηλέκτρα δε θέλει να καταλαβαίνει το κρεμμύδι στη σάλτσα).
Βάζεις το λάδι στο τηγάνι (ή κατσαρολάκι) και το ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζεις το κρεμμύδι στο τηγάνι για να το σοτάρεις. Κάθε τόσο ανακατεύεις.
Ψιλοκόβεις την πιπεριά και την βάζεις και αυτή στο τηγάνι.
Ψιλοκόβεις τα μανιτάρια και τα βάζεις και αυτά στο τηγάνι.
Κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτεις στο τηγάνι.
Όταν τα υλικά της σάλτσας πάρουν χρώμα προσθέτεις την σάλτσα.
Βάζεις στη σάλτσα λίγο αλάτι και ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Βάζεις σε μία κατσαρόλα νερό και τη βάζεις στη φωτιά για να βράσει.
Όταν βράσει το νερό βάζεις 1 κουταλάκι αλάτι και τα ζυμαρικά.
Βράζεις τα ζυμαρικά όση ώρα λέει στο πακέτο ή λιγότερο αν τα θες al dente.
Σημείωση: πάντα να βγάζεις τα ζυμαρικά λίγο νωρίτερα επειδή ο βρασμός συνεχίζεται και αφού τα βγάλεις. Αν τα ξεχάσεις και φοβάσαι μην γίνουν λαπάς, με το που τα βγάλεις ρίξε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Πριν σερβίρεις ανακάτεψε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και ρίξε μέσα την κρέμα. Κατά προτίμηση κάντο για τη μισή ποσότητα ζυμαρικών και σάλτσας. Αν τα μισά τα κρατήσεις για άλλο γεύμα, καλύτερα να τα ανακατέψεις και παράλληλα να τα ζεστάνεις πριν τα φας.
Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα! Καλή όρεξη!
Ευτύχη είσαι σίγουρος για τα 500gr πελτέ;
Μήπως είναι πολλά;