Είναι ίσως η ομορφότερη παραλία της Χίου. Τα Μαύρα βόλια καταφέρνουν να κερδίζουν κάθε επισκέπτη με τα πεντακάθαρα νερά και τα μοναδικά της… μαύρα βόλια!

Είναι σίγουρα η πιο ιδιαίτερη παραλία του νησιού. Τα Μαύρα Βόλια διαθέτουν μια παγκόσμια πρωτοτυπία και αυτή δεν είναι άλλη από τα κατάμαυρα βότσαλά της.  Η παραλία αυτή χρωστάει την ιδιαιτερότητά της στην έκρηξη του ηφαιστείου Ψαρώνας στην αρχαιότητα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα ιδιαίτερα βότσαλα που υπάρχουν σήμερα εκεί.

Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου και πολύ κοντά στο χωριό Εμπορειός

Τα σκούρα μπλε νερά -από τις σκουρόχρωμες πέτρες- κάνουν πολλούς τουρίστες να την επισκέπτονται αλλά και τους ντόπιους να την λατρεύουν. Και μπορεί τα νερά της παραλίας να είναι παγωμένα, όμως αρκεί μια βουτιά σε αυτήν για να «καταλάβεις» την ομορφιά της. 

Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται και το λιμανάκι του Εμπορειού όπου μπορείς να βρεις τα πάντα. Από καφετέριες και ταβέρνες μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους μείνουν στην περιοχή.

Βρες οικονομικό κατάλυμα στη Χίο. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη μπείτε στον πειρασμό να αποσπάσετε βότσαλα από την παραλία. Απαγορεύεται, καθώς αποτελούν απαραίτητο «συστατικό» της μαγείας στα Μαύρα Βόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here