Ιστορικό Μεσολόγγι και «Ιερά πόλις» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Το Μεσολόγγι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Αγώνα του 1821 για αυτό και παντού θα δεις μνημεία στην πόλη. Η μεγαλόπρεπη πύλη της Εξόδου, ο κήπος των Ηρώων και τόσα ακόμη.

Ταξιδέψαμε, ανακαλύψαμε και σου παρουσιάζουμε τις ομορφιές αυτής της πόλης, στο HappyTraveller.Gr.

default
Τουρλίδα, Μεσολόγγι

Πόλη: Μεσολόγγι
Χώρα: Ελλάδα
Περιφέρεια: Δυτικής Ελλάδας
Δήμος: Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Έκταση: 151,889 km2
Πληθυσμός: 12.785

Γενικές Πληροφορίες:
Το Μεσολόγγι έχει 12.785 μόνιμους κατοίκους. Αποκαλείται αλλιώς μάλιστα και η Ιερά πόλις και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αγώνα του 1821. Είναι πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και έδρα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ιστορικά η πόλη είναι πολύ πλούσια καθώς σε αυτήν διαδραματίστηκε η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου.

Που να πάω – Τι να δω:
Η πόλη έχει τόσα πολλά ιστορικά σημεία για να ανακαλύψεις. Η πύλη της Εξόδου, ο χωματένιος φράχτης, ο κήπος των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων. Επίσης άξια επίσκεψης είναι και η Δημοτική Πινακοθήκη. Φυσικά όταν πας στο Μεσολόγγι δε γίνεται να παραλείψεις την υπέροχη Λιμνοθάλασσα της πόλης και φυσικά να φας μεσημεριανό ή δείπνο στις ταβέρνες που βρίσκονται στην Τουρλίδα.

Ο κήπος των Ηρώων, Μεσολόγγι
Ο κήπος των Ηρώων, Μεσολόγγι

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Τουρλίδα:
Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου έχει βάθος 0,45 – 1,65 μ. Είναι ένα από τα πιο υπέροχα σημεία για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην περιοχή. «Πελάδες» ονομάζονται τα μικρά ξύλινα σπιτάκια πάνω σε πασσάλους, τα οποία βρίσκονται μέσα στο νερό. Η Τουρλίδα είναι κατοικημένη νησίδα του Πατραϊκού κόλπου στο Μεσολόγγι. Πήρε το όνομά της από ένα είδος θαλασσινών πουλιών που υπήρχαν εκεί, τις «τουρλίδες». Στο σημείο υπάρχουν ταβέρνες και διάφορα σπιτάκια και έτσι λόγω της ιδιαιτερότητάς του, προσελκύει αρκετούς επισκέπτες. Εμείς μάλιστα φάγαμε σε μια από τις ταβέρνες που υπάρχουν εκεί και μας άρεσε πάρα πολύ αυτή η εμπειρία. Η θέα από όπου και να κάτσεις είναι εκπληκτική.

λκξ
Πελάδες είναι τα μικρά, ξύλινα σπιτάκια που είναι πάνω σε πασσάλους και βρίσκονται μέσα στο νερό

Που να μείνω:
MAKINIA APPARTMENT είναι το κατάλυμα που εμείς επιλέξαμε να μείνουμε όταν επισκεφθήκαμε την περιοχή και από ότι φάνηκε κάναμε πάρα πολύ καλά. Το σπίτι βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό της Μακύνειας μόλις 10 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο. 2 δωμάτια, 1 μπάνιο, καθιστικό αλλά και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Απέχει 50 μέτρα από την θάλασσα. Επικοινωνήστε μαζί τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here