Μακύνεια! Το ειδυλλιακό παραθαλάσσιο χωριό της Ναυπακτίας, είναι το ιδανικό ορμητήριο για να ανακαλύψεις την περιοχή. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι αλλά και όλα τα αξιοθέατα που θα θέλεις να δεις.

Μακύνεια, Αιτωλοακαρνανία
Μακύνεια, Αιτωλοακαρνανία

Χώρα: Ελλάδα
Χωριό: Μακύνεια
Περιφέρεια: Δυτικής Ελλάδας
Δήμος: Ναυπακτίας
Δημοτική ενότητα: Αντιρρίου
Γεωγραφικό διαμέρισμα: Στερεά Ελλάδα
Πληθυσμός: 377 κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:
H Μακύνεια βρίσκεται σε απόσταση 4,5 χλμ. από το Αντίρριο. Στο χωριό κατοικούν 377 κάτοικοι οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Το καλοκαίρι υπάρχει και τουριστική κίνηση οπότε αναπτύσσεται και το τουριστικό κομμάτι (καταλύματα κτλ). Η Μακύνεια ή Μακύνια λέγεται ότι υπήρχε και την ομηρική περίοδο. Μέχρι το 1980 αναφερόταν με το όνομα Κάτω Μαμμάκω.

Που να πάω – Τι να κάνω:
Δεν γίνεται να πας στη Μακύνεια και να μην επισκεφθείς το αρχαίο Θέατρο Μακύνειας και την Ακρόπολη που βρίσκεται στη θέση «Παλιόκαστρο». Η σημερινή πόλη δεν έχει και πολλά ακόμη να σου χαρίσει, εκτός από την θάλασσα. Αποτελεί ένα θαυμάσιο παραθεριστικό κέντρο με ωραιότατες παραλίες.

Που να φάω:
Ακριβώς απέναντι από το MAKINIA APPARTMENT, όπου και μείναμε βρίσκεται η ταβέρνα «Βασίλης». Εκεί μπορείς να φας ό,τι θέλεις. Σου προτείνουμε την αστακομακαρονάδα του αλλά και το υπέροχο μπιφτέκι του.

Ταβέρνα Βασίλης, Μακύνεια
Ταβέρνα Βασίλης, Μακύνεια

Που να μείνω:
MAKINIA APPARTMENT είναι το κατάλυμα που εμείς επιλέξαμε να μείνουμε και από ότι φάνηκε κάναμε πάρα πολύ καλά. Το σπίτι βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό της Μακύνειας μόλις 10 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο. 2 δωμάτια, 1 μπάνιο, καθιστικό αλλά και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Απέχει 50 μέτρα από την θάλασσα. Επικοινωνήστε μαζί τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here