Ναύπακτος, η γραφική πόλη της Αιτωλοακαρνανίας που θα σου κλέψει την καρδιά. Ξεχωρίζει για τα γραφικά της καλντερίμια και το υπέροχο κάστρο της. Εμείς την αγαπήσαμε όταν έδυε ο ήλιος. Μοναδική!

Ναύπακτος από ψηλά, Ελλάδα
Ναύπακτος από ψηλά, Στερεά Ελλάδα

Πόλη: Ναύπακτος
Χώρα: Ελλάδα
Περιφέρεια: Δυτικής Ελλάδας
Δήμος: Ναυπακτίας
Έκταση: 17.482 km2
Πληθυσμός: 13.415

Γενικές Πληροφορίες:
Ναύπακτος! Λέγεται ότι πήρε το όνομά της από τις λέξεις ναῦς και πήγνυμι, που σημαίνει «κατασκευάζω πλοίο». Έχει περίπου 14.000 κατοίκους και αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις. Η πόλη δέχεται επισκέπτες και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Απέχει από την Αθήνα 2 ώρες και 10 λεπτά.

Που να πάω – Τι να δω:
Τα αξιοθέατα της πόλης είναι αρκετά και ενδιαφέροντα. Κορυφαίο φυσικά είναι το καλοδιατηρημένο κάστρο που δεσπόζει στο λόφο. Δεύτερο ακολουθεί το γραφικό ενετικό λιμάνι. Κάνε βόλτα και απόλαυσε την ηρεμία του λιμανιού ενώ παράλληλα πες και ένα γεια στον Μιγκέλ Θερβάντες (το άγαλμα του βρίσκεται εκεί). Φυσικά δεν παραλείπουμε τα παραδοσιακά σπίτια στο κέντρο της πόλης και τα πλακόστρωτα καλντερίμια της. Και φυσικά το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μπότσαρη που έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό μουσείο. Για το τέλος αφήνεις πάντα το καλύτερο, βόλτα στο «Στενοπάζαρο» και τα μαγαζιά του.

Nafpaktos Greece Happy Traveller (2)

Μεταφορά – Μετακίνηση:
Προϋποθέτουμε ότι έχεις φτάσει στην πόλη με το αμάξι που κάπου θα πρέπει να αφήσεις για να την γυρίσεις. Το να βρεις πάρκινγκ στη Ναύπακτο δεν είναι ούτε πολύ εύκολη ούτε πολύ δύσκολη δουλειά. Με λίγα λεπτά ψαξίματος θα βρεις ένα σχετικά κοντινό στο λιμάνι. Ακόμη και αν μπεις στα στενά της πόλης, δεν χάνεσαι καθώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο λιμάνι.

Η Ναύπακτος και τα παιδιά:
Είναι η Ναύπακτος kid friendly; Από άποψη χώρων για να παίξουν και να δραστηριοποιηθούν, σίγουρα! Η κεντρική πλατεία, το ενετικό λιμάνι και τόσα ακόμη μέρη μπορούν να φιλοξενήσουν παιδάκια κάθε ηλικίας. Όσον αφορά βέβαια το θέμα των πεζοδρομίων, υπάρχει το κλασσικό πρόβλημα που υπάρχει και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος -για να μην πούμε σε όλες-. Κακοφτιαγμένα πεζοδρόμια και λίγες ράμπες κάνουν τη μετακίνηση με το καρότσι να μοιάζει 4×4 σε ανώμαλο δρόμο.

Που να μείνω:
MAKINIA APPARTMENT είναι το κατάλυμα που εμείς επιλέξαμε να μείνουμε και από ότι φάνηκε κάναμε πάρα πολύ καλά. Το σπίτι βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό της Μακύνειας μόλις 10 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο. 2 δωμάτια, 1 μπάνιο, καθιστικό αλλά και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Απέχει 50 μέτρα από την θάλασσα. Επικοινωνήστε μαζί τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here