Μονεμβασία ή Μονεμβασιά ή Μονεμβάσια ή Μονοβάσια! Όπως και να την πεις είναι το ίδιο εκπληκτική! Ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδας. Η Μονεμβασιά έγινε περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο που βρίσκεται στον “Βράχο της Μονεμβασιάς”.

Το διαμάντι της Ελλάδας λάμπει ακατάπαυστα και προσελκύει πολύ κόσμο μέχρι και σήμερα. Ιδανικό μέρος για παιδιά, ζευγάρια για Happy Travellers και ειδικά για ερωτευμένους!

monemvasia happy traveller (18)

Γενικές Πληροφορίες:
Η Μονεμβασιά είναι μια τοποθεσία με πολλές ονομασίες. Μονεμβασία θα ακούσεις να την λένε οι ντόπιοι. Μονεμβασιά, την έχουμε συνηθίσει όλοι οι υπόλοιποι! Το όνομά της είναι σύνθετη -και φυσικά ελληνική- λέξη, που προέρχεται από τις δύο λέξεις Μόνη και Έμβασις. Απέναντι από τον πασίγνωστο βράχο της Μονεμβασιάς θα βρεις την ομώνυμη πόλη. Έχει 4.660 κατοίκους, ενώ η παλαιά πόλη έχει περίπου 90 κατοίκους.

Τι να κάνεις – Τι να δεις:
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δεις αφού φτάσεις στην Μονεμβασιά είναι η πόλη. Αφού βολτάρεις λίγο εκεί, θα πρέπει να ανέβεις στον “Βράχο της Μονεμβασιάς”. Μόλις μπεις στην είσοδο του κάστρου, υπάρχει -σχεδόν αμέσως- επιγραφή με το σπίτι του αγαπημένου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου που καταγόταν από την Μονεμβασιά. Επίσης εκεί βρίσκεται και ο τάφος του. Εκεί θα βρεις το βυζαντινό καλντερίμι που θα σε οδηγήσει στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Στην συνέχεια θα πρέπει να ανέβεις επάνω για να επισκεφθείς το μεσσαιωνιό φρούριο που βρίσκεται στην κορυφή του βράχου.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:
Στην Μονεμβασιά πρέπει να δοκιμάσεις σίγουρα τα ξακουστά και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά. Μην ξεχάσεις να πάρεις και λίγα για το σπίτι. Επίσης εκεί φτιάχνουν πολύ καλές μαρμελάδες αλλά και παραδοσιακές γκόγκες που είναι χειροποίητα στριφτά ζυμαρικά της Λακωνίας.

Διαμονή: 

Βρες οικονομικό δωμάτιο στη Μονεμβασιά, εδώ.

Επεισόδιο Happy Traveller:
Happy Traveller στην Λακωνία με αναφορά στην Μονεμβασιά.

DCIM121GOPROG0020806.monemvasia happy traveller (19) monemvasia happy traveller (23)monemvasia happy traveller (26) monemvasia happy traveller (14)monemvasia monemvasia happy traveller (16) monemvasia happy traveller (17)  monemvasia happy traveller (25)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here